Jens-Erik Dessen
PhD
Forsker
Arbeider som forsker i avdelingen for ernæring og fôrteknologi. Jobber mye med storskala-forskning innen ernæring og produksjonsbiologi for laks og ørret. Innehar det forskningsfaglige ansvaret for Nofima sine FoU-tillatelser som er fordelt på tre geografiske områder; Nord-, Midt- og Sør-Norge. Liker å jobbe med relevante problemstilling som næringen står ovenfor, og prøver derfor å jobbe både anvendt og grunnleggende. Falig opptatt av dynamiske fôrregimer for laks og ørret, samt optimalisering av post-smolt produksjon på land og i sjø. I min doktorgrad jobbet jeg med effekten av protein-til-fett forholdet i fôret til laks på paramtere som vekst, fôrutnyttelse, helse og kvalitet. Har tidligere jobbet som driftsbiolog i Lerøy Midt. Jeg har en PhD innen ernæring og mastergrad innen akvakultur/havbruk fra NMBU.
Epostadresser til ansatte følger malen fornavn.etternavn@nofima.no
Mellomnavn kan skrives både med bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbord tel:+47 776 29000 eller post@nofima.no om du har spørsmål.
Mine prosjekter
Mine publikasjoner
Jens-Erik Dessen har 28 publikasjoner ved Nofima: