Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Ekstrudering

Tema: Ekstrudering

Resultater

16. mar 2022

Bærekraft viktig innovasjonsdriver for matindustrien

11. mar 2022

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

14. jan 2022

Grønn mat fra blå åker

08. jul 2021

Forskerhjelp ga taresnacks

16. nov 2020

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

28. nov 2016

Ekstrudering av korn påvirker tarmfloraen

Prosjekter

Miniatyrbilde for Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

HybridFoods

Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

NORSKVegetar

Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

2020 - 2023

Arrangementer

19. aug. 2025 - 21. aug. 2025

Nofima på Aqua Nor

Fysisk seminar, Messe

Verdt å vite

Verdt å vite om belgvekster – en kilde til funksjonelle proteiner

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Verdt å vite om ultraprosessert mat

Fasiliteter

Aquafeed Technology Centre

I vårt innovasjonssenter tester vi nye ingredienser og utvikler fremtidens fôr.

Pressemeldinger

⬤

Er restråstoff fra kylling nøkkelen til grønnere laksefôr? (02. des 2024)

⬤

Vil lage mat med rester og lavtrofiske råvarer (08. des 2022)

Publikasjoner

Application of R-phycoerythrin of different purities from Furcellaria lumbricalis in extruded food products

Food Research International, 2025
Vitenskapelig artikkel

Abstracts of the 4th International Electronic Conference on Nutrients (IECN 2024), 16–18 October 2024 – (Rational Design of Plant-Based Functional Products for Older Adults: Fabrication, Oral Processing, Palatability, and Digestibility of Co-extruded Cereals)

Biology and Life Sciences Forum, 2024
Vitenskapelig artikkel

Prediction of extruded aquafeed physical quality parameters through a dough viscosity model

Journal of food process engineering, 2024
Vitenskapelig artikkel

Texturized vegetable protein from a faba bean protein concentrate and an oat fraction: Impact on physicochemical, nutritional, textural and sensory properties

Future Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Fish protein concentrate can partly replace water as plasticizer in the fish feed extrusion process

AquaFeed Magazine, 2021
Fagartikkel

Disintegration stability of extruded fish feed affects gastric functions in Atlantic salmon (Salmo salar)

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Towards quantitative engineering for aquafeed extrusion process operation

Aquafeed, 2020
Fagartikkel

Meat analogues from a faba bean concentrate can be generated by high moisture extrusion

Future Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Fôrutvikling og ernæring

Hjem Resultater Tema A-Å Ekstrudering

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie