ResNor
Matproduksjon, matsikkerhet og folkehelse i Nord-Norge

I dette prosjektet skaffer vi kunnskap som vil styrke matproduksjon og matsikkerhet i Nord-Norge.
Start
01. apr 2025
Slutt
31. mar 2029
Finansiert av
Norges forskningsråd
Samarbeid
Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Statsforvalteren i Nordland, Norsk landbrukssamvirke, NIBIO, Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet
Prosjektleder(e):
Andre deltakere:
Bakgrunn
Det er behov for å styrke samfunnsberedskapen på flere områder, slik bl.a. Totalberedskapskommisjonen viser. I sin NOU trekker de fram at Nord-Norge er strategisk viktig, men også sårbar, og det trengs bedre matsikkerhet og matberedskap.
Mål
ResNor-prosjektet skal få fram kunnskap viktig for matproduksjon, matberedskap og folkehelse for Nord-Norge og Norge, i lys av det nye trusselbildet for nordområdene. Klimaendringer, miljøhensyn og samfunnsutvikling inngår også i vurderingene.
Dette gjør vi
Nofima analyserer hvordan håndteringen av disse utfordringene er og kan forbedres, både i og på tvers av de relevante politikk-områdene.
Vi studerer også matproduksjon i landsdelen, både på land og i sjøen. Begge deler vurderes for klima, miljø og samfunn i endring og for ulike kriser som kan oppstå. Prosjektet ledes av UiT Norges arktiske universitet.