FoodIntegrity
Motvirke matkriminalitet i europeiske matvarekjeder

Prosjektets mål var å kartlegge og dokumentere matjuks, og å utvikle metoder for å hindre juks og feilmerking av mat.
Start
01. jan 2014
Slutt
31. des 2018
Finansiert av
EU - 7. rammeprogram
Samarbeid
38 deltakere, inkludert prosjektleder «The Food & Environment Research Agency» (FERA) – UK samt AZTI – Spania og Matis – Island som begge også jobber spesielt med sjømat
Prosjektleder(e):
Andre deltakere:

Målsetting:
- Å utvikle integrerte metoder og rutiner for å dokumentere autentiske mategenskaper, og å detektere og hindre juks og feilmerking
- For sjømat: Å lage en database av dokumenterte tilfeller der sjømatprodukter har vært utsatt for juks og feilmerking
- For sjømat: Å samle inn produkter fra supermarkeder og HoReCa-sektoren og så analyse disse produktenes egenskaper opp mot det som er oppgitt i dokumentasjonen / på etiketten
- For sjømat: Å utvikle metoder og verktøy som linker påstander om produktegenskaper til metoder som kan brukes for å verifisere disse påstandene
Publikasjoner
Forskningsområder
Samfunnspåvirkning
Temaer
Matkriminalitet