Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Smolt

Tema: Smolt

Resultater

18. mar 2025

Laksens kjønnsmodning kan begrenses med lys og fôr

06. des 2023

Laks kan vaksineres bedre mot sår

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

25. aug 2023

Kan diagnostisere nefrokalsinose i felt

08. jun 2023

Smolten er større nå enn før, men er den sterkere?

05. jan 2023

Villaksen tilpasser seg gyro – men det tar lang tid

16. nov 2022

Ribbeinsbrudd kan være viktigste årsak til melaninflekker

06. okt 2022

Følsom nese for giftig gass

15. sep 2022

Forskere har utviklet helsetest for smolt

02. mar 2018

Stor smolt ikke alltid best

Prosjekter

Miniatyrbilde for AQUAEXCEL 3.0 Transnasjonal tilgang til forsøksfasiliteter (TNA)

AQUAEXCEL 3.0 TNA

AQUAEXCEL 3.0 Transnasjonal tilgang til forsøksfasiliteter (TNA)

2020 - 2025

Miniatyrbilde for Laksens biologi i fokus: Robust fisk i en havbruksnæring i omstilling

BIO4ROBUST

Laksens biologi i fokus: Robust fisk i en havbruksnæring i omstilling

2020 - 2022

Verdt å vite

42 høydepunkter fra forskning på lukkede oppdrettssystemer

Verdt å vite om laksens skinn

Ulike typer oppdrettsanlegg

Pressemeldinger

⬤

Vil forbedre produksjonen av stor laksesmolt (18. des 2024)

⬤

Hva kreves for vellykket smoltproduksjon i fremtiden? (09. sep 2024)

⬤

Forskning og næring møtes på «Fremtidens smoltproduksjon» (14. mai 2024)

⬤

CtrlAQUA SFI med siste årsrapport (27. apr 2023)

⬤

Grønt skifte på smoltkonferansen 2022 (18. aug 2022)

⬤

Produksjon av stor laksesmolt – hva er beste praksis? (10. feb 2022)

⬤

Smoltkonferansen blir webinar (13. mai 2020)

Publikasjoner

Konferansen «Fremtidens Smoltproduksjon 2024»

2025
Nofimas rapportserie

Molecular responses in the intestine of Atlantic salmon (Salmo salar) following light and diet stimulation of smoltification: Potential molecular markers for a seawater-ready smolt

Aquaculture, 2025
Vitenskapelig artikkel

Transcriptomic profiling of gill biopsies to define predictive markers for seawater survival in farmed Atlantic salmon

Journal of Fish Biology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Smoltification of Atlantic Salmon (Salmo salar L.) Is Associated with Enhanced Traffic and Renewal of B Cell Repertoire

Genes, 2024
Vitenskapelig artikkel

Kunnskapskartlegging pigmentering i laks

2024
Nofimas rapportserie

Gradually decreasing daylength after smoltification induced by “winter signal“ reduced sexual maturation in male Atlantic salmon

Frontiers in Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Mucosal and systemic physiological changes underscore the welfare risks of environmental hydrogen sulphide in post-smolt Atlantic salmon (Salmo salar)

Ecotoxicology and Environmental Safety, 2024
Vitenskapelig artikkel

Kunnskapskartlegging-produksjon av stor laksesmolt

2023
Nofimas rapportserie

Differential Expression of miRNAs and Their Predicted Target Genes Indicates That Gene Expression in Atlantic Salmon Gill Is Post-Transcriptionally Regulated by miRNAs in the Parr-Smolt Transformation and Adaptation to Sea Water

International Journal of Molecular Sciences, 2022
Vitenskapelig artikkel

Recurrent oxidant treatment induces dysregulation in the brain transcriptome of Atlantic salmon (Salmo salar) smolts

Toxicology reports, 2022
Vitenskapelig artikkel

Expression Analysis in Atlantic Salmon Liver Reveals miRNAs Associated with Smoltification and Seawater Adaptation

Biology (Basel), 2022
Vitenskapelig artikkel

A full factorial design to investigate interactions of variable essential amino acids, trace minerals and vitamins on Atlantic salmon smoltification and post transfer performance

Aquaculture Reports, 2021
Vitenskapelig artikkel

Intermittent administration of peracetic acid is a mild environmental stressor that elicits mucosal and systemic adaptive responses from Atlantic salmon post-smolts

BMC Zoology, 2022
Vitenskapelig artikkel

Quantitative Genetics of Smoltification Status at the Time of Seawater Transfer in Atlantic Salmon (Salmo Salar)

Frontiers in Genetics, 2021
Vitenskapelig artikkel

Continuous light (relative to a 12:12 photoperiod) has no effect on anxiety-like behaviour, boldness, and locomotion in coho salmon (Oncorhynchus kisutch) post-smolts in recirculating aquaculture systems at a salinity of either 2.5 or 10 ppt

Comparative Biochemistry and Physiology A, 2022
Vitenskapelig artikkel

Growth, feed conversion, sexual maturation, and cataract formation in coho (Oncorhynchus kisutch) and atlantic (salmo salar) salmon post-smolts reared at different salinities in recirculating aquaculture systems for over one year

Canadian Journal of Zoology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Effects of ozone on post-smolt Atlantic salmon (Salmo salar) performance, health, and maturation in freshwater recirculation aquaculture systems

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Nytt S-CCS konsept for oppdrett av laks – Postsmoltproduksjon i FishGLOBE

2020
Nofimas rapportserie

Tilknyttede forskningsområder

Fisk i oppdrett

Hjem Resultater Tema A-Å Smolt

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie