Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Korn

Tema: Korn

Resultater

01. des 2022

Flere må velge norsk hvete

06. nov 2019

Vått vær svekker kornets bakekvalitet

13. des 2018

Urkorn blir til Smakskorn

26. mar 2018

Utfordrende å tilsette kostfiber

07. des 2017

Sopp kan ødelegge bakekvaliteten

15. mai 2017

Knekkebrød – en norsk (eksport)suksess

28. nov 2016

Ekstrudering av korn påvirker tarmfloraen

18. apr 2016

Fremtidens sunnhetsbrød

17. aug 2015

Kornets sunne næringsstoffer

Prosjekter

Miniatyrbilde for Kunnskapsbygging og utnyttelse av teknologi for å oppnå høy selvforsyning av hvete i Norge

Gene2Bread

Kunnskapsbygging og utnyttelse av teknologi for å oppnå høy selvforsyning av hvete i Norge

2024 - 2028

Miniatyrbilde for Norsk bygg fra jord til bord

BarleyNOR

Norsk bygg fra jord til bord

2025 - 2029

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Redusert brødsvinn gjennom innovative forretnings- og forbrukerstrategier

Bread Rescuers

Redusert brødsvinn gjennom innovative forretnings- og forbrukerstrategier

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Grønn teknologi for plantebasert mat

GreenPlantFood

Grønn teknologi for plantebasert mat

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norsk hvete med god bakekvalitet

Mathvete

Norsk hvete med god bakekvalitet

2019 - 2023

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i afrikanske land

InnoFoodAfrica

Klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i afrikanske land

2020 - 2024

Miniatyrbilde for Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

NORSKVegetar

Norske grønnsaker, belgvekster og korn i bærekraftige vegetarprodukter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Brød trygt for mykotoksiner med nyskapende kornprosessering

MycoSafeBread

Brød trygt for mykotoksiner med nyskapende kornprosessering

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helse og kvalitet

SunnMat

Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helse og kvalitet

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Norske planteproteiner i nye matprodukter

FoodProFuture

Norske planteproteiner i nye matprodukter

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Kostfiber og glykemiske karbohydrater

Kostfiber og glykemiske karbohydrater

2013 - 2016

Miniatyrbilde for God kornkvalitet med utfordrende værforhold

HveteKvalitet

God kornkvalitet med utfordrende værforhold

2014 - 2017

Miniatyrbilde for Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

Kjøtt og hvete: Betydning av proteinsammensetning for forutsigbar kvalitet

2013 - 2016

Fasiliteter

Bakeri, møller og produksjonsutstyr for plantebaserte produkter

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Pressemeldinger

⬤

Hvert minutt kaster vi 200 brød i Norge, nå starter forskningen som skal halvere antallet (19. des 2023)

⬤

Bidrar til utviklingen av afrikansk matvareindustri (08. aug 2022)

⬤

Mest mulig norsk hvete i melet (13. okt 2021)

Publikasjoner

Flour composition, dough, and bread properties of intermediate wheatgrass (Thinopyrum intermedium) compared to annual wheat species

Food Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

Kvalitetsprognoser mathvete – en pilot 2024

2024
Nofimas rapportserie

Abstracts of the 4th International Electronic Conference on Nutrients (IECN 2024), 16–18 October 2024 – (Rational Design of Plant-Based Functional Products for Older Adults: Fabrication, Oral Processing, Palatability, and Digestibility of Co-extruded Cereals)

Biology and Life Sciences Forum, 2024
Vitenskapelig artikkel

The effect of weather conditions from heading to harvest on gluten quality of spring wheat – A study of historical data 2005–2022

Journal of Cereal Science, 2025
Vitenskapelig artikkel

Årets bakekvalitetsprognose av mathvete i 2024

2024
Nofimas rapportserie

Markedstilpasset norsk mathveteproduksjon: Tilpasninger i klasseinndelingen for å øke utnyttelsen av norsk mathvete

2024
Rapport

Identification of haplotypes associated with resistance to Fusarium graminearum in spring oat (Avena sativa L.)

Plant Breeding, 2024
Vitenskapelig artikkel

Identification of traits underpinning good breadmaking performance of wheat grown with reduced nitrogen fertilisation

Journal of the Science of Food and Agriculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

Texturized vegetable protein from a faba bean protein concentrate and an oat fraction: Impact on physicochemical, nutritional, textural and sensory properties

Future Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Krav til falltall i norsk mathvete : En gjennomgang av det faglige grunnlaget for å vurdere riktig minimumskrav til falltall i norsk mathvete

2022
Rapport

Evaluering av strategier for å optimalisere treningspopulasjoner for genomisk prediksjon i havre (Avena sativa)

Plant Breeding, 2022
Vitenskapelig artikkel

Sixteen-week multicentre randomised controlled trial to study the effect of the consumption of an oat beta-glucan-enriched bread versus a whole-grain wheat bread on glycaemic control among persons with pre-diabetes: a study protocol of the CarbHealth study

BMJ Open, 2022
Vitenskapelig artikkel

A three-day intervention with granola containing cereal beta-glucan improves glycemic response and changes the gut microbiota in healthy individuals: A crossover study

Frontiers in Nutrition, 2022
Vitenskapelig artikkel

Importation of roughage to Norway – Implications for plant health, biodiversity, animal and human health. Opinion of the Scientific Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment

VKM Report, 2022
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Inter-laboratory analysis of cereal beta-glucan extracts of nutritional importance: An evaluation of different methods for determining weight-average molecular weight and molecular weight distribution

Food Hydrocolloids, 2022
Vitenskapelig artikkel

Process-Induced Changes in the Quantity and Characteristics of Grain Dietary Fiber

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Mest mulig norsk hvete i melet

Nationen, 2021
Fagartikkel

Heat-induced reduction of deoxynivalenol and its modified forms during flaking and cooking of oat

World Mycotoxin Journal, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Kosthold og helse

Kvalitet og målemetoder

Råvarekunnskap

Hjem Resultater Tema A-Å Korn

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie