Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Høytrykksprosessering

Tema: Høytrykksprosessering

Resultater

05. sep 2022

Ny prosessering kan gjøre maten mer bærekraftig

05. sep 2022

Nyttig veileder for markeds­kommunikasjon

18. feb 2021

Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat

29. jan 2020

CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling

12. jun 2015

Nye teknologier kan gi mer skånsom behandling av mat

Prosjekter

Miniatyrbilde for Nettverktøy for nyskapende teknologier

iNOBox

Nettverktøy for nyskapende teknologier

2018 - 2022

Miniatyrbilde for Tryggere mat med høytrykk mot Listeria

SafeFood

Tryggere mat med høytrykk mot Listeria

2016 - 2019

Verdt å vite

Verdt å vite om høytrykks­prosessering av mat

Verdt å vite om ultraprosessert mat

Fasiliteter

Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.

Pressemeldinger

⬤

Informasjon om fremtidens matprosessering samlet på nett (23. jun 2022)

Publikasjoner

The effect of soluble gas stabilization and high-pressure processing on rehydrated dried salt-cured cod vacuum packaged in bio-based bags

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2024
Vitenskapelig artikkel

Konserveringsmetoder for sjømat – Muligheter for forlenget holdbarhet til laks

2021
Nofimas rapportserie

The complete genome sequence of Listeria monocytogenes strain S2542 and expression of selected genes under high-pressure processing

BMC Research Notes, 2021
Vitenskapelig artikkel

High-Pressure Processing for the Production of Added-Value Claw Meat from Edible Crab (Cancer pagurus)

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Extending shelf life of desalted cod by high pressure processing

Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2021
Vitenskapelig artikkel

High-pressure processing-induced transcriptome response during recovery of Listeria monocytogenes

BMC Genomics, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Teknologier for matprosessering

Hjem Resultater Tema A-Å Høytrykksprosessering

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie