SafeFood
Tryggere mat med høytrykk mot Listeria
Målet med prosjektet er å gjøre ferdigmatprodukter basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere, og forlenge holdbarheten.
Start
01. aug 2016
Slutt
31. jul 2019
Finansiert av
Norges forskningsråd
Samarbeid
NTNU, University of Porto, University of Helsinki, University of Ulm, Dunarea de Jos University of Galati, APA Processing, Universtitat Autonoma de Barcelona.
Prosjektleder(e):
Dette skal gjøres ved å redusere eller hemme veksten av Listeria monocytogenes, og dens evne til å reparere celleskade og gjenopprette vekst, etter høytrykksprosessering. Dette vil forlenge holdbarheten til maten, minske faren for matbårne sykdommer ved å gjøre matproduktet mindre egnet for mikrobiell vekst og gjenopprettelse, og minske matsvinnet fra prosessering og gjennom resten av verdikjeden.
«Cutting edge» bioteknologiske metoder vil bli brukt i dette prosjektet for å oppnå våre mål.
Publikasjoner
Filer og Lenker