SafeFood
Målet med prosjektet er å gjøre "ready-to-eat produkter" basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere og forlenge holdbarheten.
Tidspunkt: | 1. august 2016 – 31. juli 2019 |
Finansiering: | Norges forskningsråd |
Finansiør: | EU |
Samarbeid: | NTNU, University of Porto, University of Helsinki, University of Ulm, Dunarea de Jos University of Galati, APA Processing, Universtitat Autonoma de Barcelona. |
Dette skal gjøres ved å redusere eller hemme veksten av Listeria monocytogenes, -og dens evne til å reparere celleskade og gjenopprette vekst, etter høgtrykksprosessering.
Dette vil forlenge holdbarheten til maten, minske faren for matbårne sykdommer ved å gjøre matproduktet mindre egnet for mikrobiell vekst og gjenopprettelse, og minske matsvinnet fra prosessering og gjennom resten av verdikjeden.
» Cutting edge» bioteknologiske metoder vil bli brukt i dette prosjektet for å oppnå våre mål.