Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Fiskeolje

Tema: Fiskeolje

Resultater

07. aug 2024

Slik er status for filetfarge i norsk oppdrettslaks

04. jan 2024

Ny oljekilde er bra for laksen

14. des 2023

Enormt avlspotensial i mikroalger

19. apr 2022

Laksefôr er så smått i omstilling

19. jan 2022

Har funnet at DHA-fettsyren fremmer filetkvalitet

20. mai 2021

Omega-3 er viktig for laksens velferd og robusthet

02. sep 2019

Omega-3-nivået i fôret er viktig for laksens velferd

03. mai 2017

Laksen trenger marint omega-3

23. jun 2016

Omega-3-fordelingens balansekunst

Prosjekter

Miniatyrbilde for Bedre kvalitet og holdbarhet på norsk lakseolje

OSL

Bedre kvalitet og holdbarhet på norsk lakseolje

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Utnyttelse av omega-3-fettsyrer fra lakseolje i mus

Utnyttelse av omega-3-fettsyrer fra lakseolje i mus

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

Whitefish

Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

2018 - 2023

Miniatyrbilde for Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

SalmoE2

Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Effekt av ketolinsyre på psoriasis

Keto4cells

Effekt av ketolinsyre på psoriasis

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

OptiHealth

Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

2017 - 2020

Verdt å vite

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Pressemeldinger

⬤

Laksens egen kokk leter stadig etter nye ingredienser (26. okt 2023)

⬤

Unik omega-3-forskning på ørret (03. jan 2022)

Publikasjoner

Which Novel Ingredient Should be Considered the “Holy Grail” for Sustainable Production of Finfish Aquafeeds?

Reviews in Aquaculture, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Toxicological evaluation of a fish oil concentrate containing Very Long Chain Fatty Acids

Food and Chemical Toxicology (FCT), 2024
Vitenskapelig artikkel

Utbyttetall og næringsstoffinnhold i hvitfiskmel og olje basert på restråstoff fra torsk, hyse og sei

2023
Nofimas rapportserie

Fishmeal, plant protein, and fish oil substitution with single-cell ingredients in organic feeds for European sea bass (Dicentrarchus labrax)

Frontiers in Physiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Dietary Level of the Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA Influence the Flesh Pigmentation in Atlantic Salmon

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Steroidogenic and innate immune responses in Atlantic salmon are influenced by dietary total lipid, long chain polyunsaturated fatty acids and dissolved oxygen

Aquaculture, 2022
Vitenskapelig artikkel

Optimalisering av prosessbetingelser for ekstraksjon av fosfolipider fra silderogn

2022
Nofimas rapportserie

Utnyttelse av fôrressurser i norsk oppdrett av laks og regnbueørret i 2020. Faglig sluttrapport

2022
Nofimas rapportserie

Comparison of EPA and DHA utilization in Atlantic salmon (Salmo salar) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed two diets with different content of fish oil and rapeseed oil

Journal of Applied Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Nivå fosfolipider i råstoff og mellomprodukter fra prosessering av restråstoff makrell og sild til fiskemel og proteinhydrolysat

2021
Nofimas rapportserie

Deposition and metabolism of dietary n-3 very-long-chain PUFA in different organs of rat, mouse and Atlantic salmon

British Journal of Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Diet and Life Stage-Associated Lipidome Remodeling in Atlantic Salmon

Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Fôrutvikling og ernæring

Hjem Resultater Tema A-Å Fiskeolje

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie