Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
9788282967990
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Antall sider : 86
Lenker
:
ARKIV
:
hdl.handle.net/11250/3183994
FULLTEKST
:
handboklevendelagring.nofima.n...
Forskningsområder
Fangst
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Fiske og fangst har en lang historie i Norge. Konservering av fisk har foregått med tørking, salting eller kombinasjoner av disse. For flere arter som torsk, sei, flyndre, sild, brisling og ål har også lagring levende i kortere eller lengre perioder vært viktig. <p> <p>Denne håndboken handler hovedsakelig om levendelagring av snurrevadfanget torsk. Bruk av andre fangstredskap er inkludert. Det gis også informasjon om kortidslagring av hyse og flyndre.