AP3. Skånsomme metoder for reduksjon av Listeria på laks og ørret - Effekt på farge og tekstur
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima
								
									Internasjonale standardnummer
									:
								
								
																	Trykt
									:
									9788282968119
									
															
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie
År : 2024
									
										Lenker
										:
									
									
																			ARKIV
										:
										
																						hdl.handle.net/11250/3168801
											
										
										
																	
Forskningsområder
Holdbarhet og mattrygghet
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Rapporten inkluderer forsøksoppsett og resultater fra forsøk som er gjennomført i prosjektet DeList, AP3 i perioden januar til juni 2024. Ferskt råstoff av laksefilet (biter) og sløyd ørret er benyttet i forsøkene. Dekontamineringsforsøk er gjennomført ved skylling i vann, skylling i pH-justert vann og dypping i løsning med (a) eddiksyre; (b) Verdad N6; (c) nisin; (d) kitosan; (e) klor; og (f) plasmaaktivert vann (PAW).






