Ernæring og fôrteknologi
Silje Steinsholm
Jeg er ansatt som forsker i Nofima og jobber hovedsaklig med utnyttelse av marint råstoff med mål om å bidra til en mer bærekraftig matindustri. Jeg har en utdannelse innen…
Tone Aspevik
Jeg jobber som forsker i Nofima og mine hovedinteresser er innen områdene restråstoffutnyttelse, enzymatisk hydrolyse, nedstrømsprosessering og sensorisk analyse. Jeg har en doktorgrad innen enzymatisk hydrolyse av reststoff på laks,…
Mari Moren
Som leder for avdeling for ernæring og fôrteknologi jobber jeg sammen med forskerne i avdelingen om prosjekter innen fiskeernæring, ingrediensutvikling, FoU-konsesjoner og uttesting av nye ingredienser. Avdelingens forskere har erfaring…
Tone-Kari K. Østbye
Mine arbeidsområder er innen muskelkvalitet og ernæring hos laks med hovedfokus på muskeldeformiteter, muskelstrukturelle og muskelregulatoriske faktorer, oksidativt stress, apoptose, og fettsyremetabolisme. Jeg benytter meg av teknikker som celledyrking, kvantitativ…
Thomas Larsson
Jeg jobber i hovedsak med filetkvalitet til oppdrettslaks. Arbeidet relateres til f eks sykdom, fôr/fôring, produksjon. For å forstå underliggende mekanismer studeres bl.a. genuttrykket til det levende dyret. Cellestudier er…
Aikaterina Kousoulaki
Jeg er seniorforsker i ernæring ved Nofima de siste 14 årene (2007-2021). Mine forskningsområder er ernæring, havbruksproduksjon og fysiologi, appetittregulering, mineralernæring, marine ingredienser inkludert mikroalger nedstrøms prosessering og fôrteknologi. Blant…
Trine Ytrestøyl
Jeg jobber mye med problemstillinger relatert til ressursutnyttelse og bærekraft i norsk lakseoppdrett. Særlig med tanke på hvordan fôrressursene som brukes i norsk oppdrett utnyttes i produksjon av norsk laks,…