Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Bioaktivitet

Tema: Bioaktivitet

Resultater

05. apr 2023

Hinne i egget holder musklene unge

03. apr 2023

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

11. mar 2022

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

Prosjekter

Miniatyrbilde for Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

NorwegianFoods

Økt utnyttelse av norske landbruksressurser

2025 - 2028

Miniatyrbilde for Raskere produkt- og markedsutvikling for alger fra Nordsjøen og Østersjøen 

AlgaeProBANOS

Raskere produkt- og markedsutvikling for alger fra Nordsjøen og Østersjøen 

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Skreddersydde bioaktive peptider fra restråstoff

TailoTides

Skreddersydde bioaktive peptider fra restråstoff

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

Precision

Presisjonsteknologi: Bioteknologi, smarte sensorer og avansert dataanalyse

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Proteinprodukter fra kyllingrester

HydroProt

Proteinprodukter fra kyllingrester

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Optimal verdiøkning av eggeprodukter

OPTIEgg

Optimal verdiøkning av eggeprodukter

2018 - 2021

Miniatyrbilde for Ny kaskadeteknologi for optimal utnyttelse av restråstoff

Notably

Ny kaskadeteknologi for optimal utnyttelse av restråstoff

2018 - 2022

Miniatyrbilde for Bioaktive lipider

Bioaktive lipider

2012 - 2016

Pressemeldinger

⬤

Felles europeisk samarbeid om ny mat av alger (12. mar 2025)

Publikasjoner

Bioactive peptides from poultry by-product hydrolysate targeting cardiometabolic diseases: production, characterization, and bioavailability.

2024
Doktorgradsavhandling

Bioactive peptides from salmon aquaculture processing by-product affect growth performance, plasma biochemistry, gut health, and stress resistance of gilthead seabream (Sparus aurata)

Aquaculture Reports, 2025
Vitenskapelig artikkel

Facilitated identification of bioactive peptide fractions and optimization of enzymatic protein hydrolysis using size-exclusion chromatography fingerprints: Combining interval PLS and response surface modeling

Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry, 2025
Vitenskapelig artikkel

In vitro gastrointestinal stability and intestinal absorption of ACE-1 and DPP4 inhibitory peptides from poultry by-product hydrolysates

Food & Function, 2024
Vitenskapelig artikkel

Generation, Characterisation and Identification of Bioactive Peptides from Mesopelagic Fish Protein Hydrolysates Using In Silico and In Vitro Approaches

Marine Drugs, 2024
Vitenskapelig artikkel

Glucoregulatory Properties of a Protein Hydrolysate from Atlantic Salmon (Salmo salar): Preliminary Characterization and Evaluation of DPP-IV Inhibition and Direct Glucose Uptake In Vitro

Marine Drugs, 2024
Vitenskapelig artikkel

Membrane Separation of Chicken Byproduct Hydrolysate for Up-Concentration of Bioactive Peptides

Membranes, 2024
Vitenskapelig artikkel

Investigating the influence of biotic and abiotic factors on the phytochemical variation of lingonberries (Vaccinium Vitis-idaea L.) in Norway

2023
Doktorgradsavhandling

Bioavailability of iodine from a meal consisting of sushi and a wakame seaweed salad—A randomized crossover trial

Food Science & Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Calanus finmarchicus as a novel source of health-promoting bioactive peptides: Enzymatic protein hydrolysis, characterization, and in vitro bioactivity

Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Combined Effect of Citric Acid and Polyphenol-Rich Grape Seed Extract towards Bioactive Smart Food Packaging Systems

Polymers, 2023
Vitenskapelig artikkel

Static in vitro digestion model adapted to the general older adult population: an INFOGEST international consensus

Food & Function, 2023
Vitenskapelig artikkel

Editorial: Growth and Tissue Regeneration with focus on Proteoglycans

Frontiers in Cell and Developmental Biology, 2023
Leder

Aminoacidemia after ingestion of protein hydrolysate produced from poultry carcasses: A comparison against whey protein in a randomized, double-blinded cross-over study in healthy young and old individuals

Journal of Functional Foods, 2023
Vitenskapelig artikkel

Identification of New Purpuroine Analogues from the Arctic Echinodermata Pteraster militaris That Inhibit FLT3-ITD+ AML Cell Lines

International Journal of Molecular Sciences, 2022
Vitenskapelig artikkel

Tuning of 2D cultured human fibroblast behavior using lumichrome photocrosslinked collagen hydrogels

Materials Today Communications, 2022
Vitenskapelig artikkel

Data sharing in PredRet for accurate prediction of retention time: Application to plant food bioactive compounds

Food Chemistry, 2021
Vitenskapelig artikkel
Hjem Resultater Tema A-Å Bioaktivitet

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie