Publisert 2022

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Tidsskrift : Journal of Biophotonics , vol. 15 , p. 1–18 , 2022

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 1864-063X
Elektronisk : 1864-0648

Publikasjonstype : Vitenskapelig artikkel

Bidragsytere : Afseth, Nils Kristian; Liland, Kristian Hovde; Wubshet, Sileshi Gizachew

Sak : 9

Forskningsområder

Bioprosessering

Kvalitet og målemetoder

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

In the process of converting food-processing by-products to value-addedingredients, fine grained control of the rawmaterials, enzymes and process conditionsensures the best possible yield and eco-nomic return. However, when raw mate-rial batches lack good characterization andcontain high batch variation, online or at-line monitoring of the enzymatic reac-tions would be beneficial. We investigate the potential of deep neural networks inpredicting the future state of enzymatic hydrolysis as described by Fourier-trans-form infrared spectra of the hydrolysates. Combined with predictions of averagemolecular weight, this provides a flexible and transparent tool for process moni-toring and control, enabling proactive adaption of process parameters.

Kontaktpersoner:

Temasider tilknyttet publikasjonen

Secret Link