Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Effektiv sykdomsforskning i RAS-anlegg

Foreløpige resultater viser at smitteforsøk på laks kan gjøres raskere i RAS enn i gjennomstrømmingsanlegg.

Automatisk kvalitetsmåling kan revolusjonere hvitfisknæringa

Lang tids forskning og industrisamarbeid har gitt fiskeindustrien helt nye muligheter. Gjennomlysing av usløyd fisk kan sørge for mer forutsigbarhet i produksjonen, bedre utnyttelse av råstoffet, og bedre kvalitet på fisken.

Gratis idéer til nye produkter som holder folk friske

Lyst til å lage og selge noe helt nytt og samtidig holde folk friske? Seniorforsker Antje Gonera har nesten 80 nye produkter klare – helt gratis for den som vil gjøre noen av dem til levebrød.

Grønnere matemballasje med trefiber fra norsk skog

Forskning i RISE PFI og Nofima har bidratt til å utvikle nye og grønnere væskeabsorbenter til matemballasje. De nye absorbentene er laget på råvarer fra norsk skog og kan bli å finne under ferske matvarer i fremtiden.

Avskjær fra sild kan bli norskprodusert fiskesaus

I arbeidet med å utvikle en gourmet-fiskesaus av fermentert sildeavskjær, har Nofimas sensorikere smakt og luktet seg gjennom ulike fiskesauser. De finner store variasjoner mellom produktene som er på markedet.

Dagens matemballasje er trygg

Mange er skeptiske til om kjemikaler fra emballasjen kan komme over i og forurense maten. Fagfolk i Nofima og Norner har sammen med industripartnere gjennomført omfattende undersøkelser ved mye strengere testbetingelser enn normalt. Disse viser at matemballasjen som ble testet helt trygg.

Samme smak på grillpølser med mer innmat

Lungemos virker å være en utdøende rett på norske middagsbord. Men hva med å legge saftige, velsmakende pølser med innslag av storfelunger på grillen?

Mataktørene lykkes bedre med innovasjon ved åpenhet og samhandling

Sveinung Grimsby disputerte for doktorgraden 16. juni 2021. Tema for avhandlingen er radikale innovasjoner i matnæringene.

Gode produksjonsdata kan avsløre risiko

Stipendiat René Alvestad i Nofima har undersøkt produksjonsdata fra kommersielle oppdrettsanlegg. I juni 2021 forsvarte han doktorgraden ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Sterk strømmotstand i rognkjeksen

Det går helt greit å bedøve laks, sei, piggvar, kveite og ål med strøm. Men i den lille rensefisken rognkjeks er det mer motstand.

Forrige 1 … 17 18 19 20 21 22 23 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie