Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Lavtrofiske arter

Tema: Lavtrofiske arter

Resultater

06. mai 2025

Kråkebollepulver kan bli god gjødsel

29. apr 2025

Enzymer kan hente ut proteiner fra tang og tare

30. mai 2024

Kan den norske taren få innpass i Sverige og Finland?

10. jan 2024

Oppdrett kan redde havbunnen

14. des 2023

Enormt avlspotensial i mikroalger

16. okt 2023

Forskningsdata kan formidles som musikk

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

06. sep 2023

Helse og miljø frister flere til å spise tare

16. aug 2023

Lite fart i fisket etter raudåte

03. mai 2022

Dette vet forskerne om jod i tang og tare

14. jan 2022

Grønn mat fra blå åker

08. jul 2021

Forskerhjelp ga taresnacks

08. apr 2021

Mange nordmenn vil spise tang

26. okt 2020

Tunikatmel funker i fôr

11. jul 2019

Stillehavsøsters kan ha potensial for restaurantmarkedet

29. nov 2016

Taremat på alle fat

21. mai 2015

Superdiett gir mer rogn i japanske kråkeboller

Prosjekter

Miniatyrbilde for Bærekraftige ingredienser fra dyrket tare

SusKelpFood

Bærekraftige ingredienser fra dyrket tare

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Videreutvikle produksjonssystemer for muslingarter i Europa

BIVALVI

Videreutvikle produksjonssystemer for muslingarter i Europa

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

Mussel up

Blåskjell som proteinkilde i fiskefôr

2023 - 2026

Miniatyrbilde for Fjerning og utnyttelse av kråkeboller for å gjenopprette tareskogen

Fjerning og utnyttelse av kråkeboller for å gjenopprette tareskogen

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Produksjon av makroalger i Troms og Finnmark fylker gjennom avanserte dyrking- og produksjonsteknikker

ValueSøl

Produksjon av makroalger i Troms og Finnmark fylker gjennom avanserte dyrking- og produksjonsteknikker

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Raskere produkt- og markedsutvikling for alger fra Nordsjøen og Østersjøen 

AlgaeProBANOS

Raskere produkt- og markedsutvikling for alger fra Nordsjøen og Østersjøen 

2023 - 2027

Miniatyrbilde for Regenerativ akvakultur

C-FAARER

Regenerativ akvakultur

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Nettverk for lavtrofisk akvakultur

Nettverk for lavtrofisk akvakultur

2023

Miniatyrbilde for Sekvensiell ekstraksjon av bioaktive molekyler fra grisetang

Sekvensiell ekstraksjon av bioaktive molekyler fra grisetang

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Reduksjon og handtering av potensielt toksiske stoff i tang og tare

SeaSoil

Reduksjon og handtering av potensielt toksiske stoff i tang og tare

2022 - 2025

Miniatyrbilde for Økt bærekraftig makroalgeproduksjon til fôr- og næringsmiddel­ingredienser

MacroALGAQUA

Økt bærekraftig makroalgeproduksjon til fôr- og næringsmiddel­ingredienser

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Tilpasning av spektrale og molekylære verktøy for bedre fiskevelferdsvurderinger

DeepVision

Tilpasning av spektrale og molekylære verktøy for bedre fiskevelferdsvurderinger

2022 - 2024

Miniatyrbilde for Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

HybridFoods

Nye hybride matprodukter rettet mot fremtidige bærekrafts- og helseutfordringer

2021 - 2025

Miniatyrbilde for Etablering av norsk nettverk for lavtrofisk akvakultur

noLTANet

Etablering av norsk nettverk for lavtrofisk akvakultur

2021 - 2023

Miniatyrbilde for Physalia physalis, en innovativ og uutnyttet kilde til kosmetiske produkter med høy verdi

PhyPhy

Physalia physalis, en innovativ og uutnyttet kilde til kosmetiske produkter med høy verdi

2022 - 2023

Miniatyrbilde for Markeder for tang og tare

SeaMark

Markeder for tang og tare

2022 - 2026

Miniatyrbilde for Fargestoff fra røde makroalger

Taco Algae

Fargestoff fra røde makroalger

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Alger og insektmel til bærekraftig fôr

Millennial Salmon

Alger og insektmel til bærekraftig fôr

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

BlueCC

Kommersiell utnyttelse av kollagen og kitin fra marine arter

2020 - 2023

Miniatyrbilde for Verdikjede-innovasjoner for en bærekraftig norsk tangindustri

SeaValue

Verdikjede-innovasjoner for en bærekraftig norsk tangindustri

2019 - 2022

Miniatyrbilde for Høsting og foredling av lavtrofiske marine ressurser

SFI Harvest

Høsting og foredling av lavtrofiske marine ressurser

2020 - 2028

Miniatyrbilde for Tang- og tareplattformen

The Norwegian Seaweed Biorefinery Platform

Tang- og tareplattformen

2019 - 2024

Miniatyrbilde for Økt produksjon av lavtrofiske arter

AquaVitae

Økt produksjon av lavtrofiske arter

2019 - 2023

Miniatyrbilde for Nordisk senter for bærekraftig og robust havbruk

SUREAQUA

Nordisk senter for bærekraftig og robust havbruk

2017 - 2021

Miniatyrbilde for Kompetanse på bærekraftig verdiskaping fra tare

TastyKelp

Kompetanse på bærekraftig verdiskaping fra tare

2019 - 2021

Verdt å vite

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Verdt å vite om tare til mat

Pressemeldinger

⬤

Felles europeisk samarbeid om ny mat av alger (12. mar 2025)

⬤

Forskere vil ha elever med i kampen for å redde tareskogen (13. nov 2024)

⬤

Fryktede «krigsskip» kan gi kosmetiske produkter av høy verdi (18. apr 2024)

⬤

Etablerer nasjonalt nettverk for nye oppdrettsarter (27. jan 2023)

⬤

Vil lage mat med rester og lavtrofiske råvarer (08. des 2022)

⬤

Kunnskap om tang og tare som suksessfaktor (07. sep 2022)

⬤

Åpner for ny marin industri med tang og tare (15. jun 2022)

⬤

Utfordringer med å utnytte hele fisken (05. okt 2021)

⬤

Vil utvikle bærekraftige fôringredienser til fremtidens laks (23. aug 2021)

⬤

Ingen grunn til dårlig samvittighet for suppeposen (28. jul 2020)

⬤

Storsatsing på digitalisering i matproduksjon (12. jun 2020)

⬤

Utvikler miljøvennlig kråkebolleoppdrett (27. mai 2020)

⬤

Tare – viktig kilde til livsviktig jod (22. mai 2020)

⬤

Nofima leder nytt stort EU-prosjekt (03. jun 2019)

Publikasjoner

Pre-processing of red seaweeds to increase the protein yield

2025
Doktorgradsavhandling

Utløsning av cnidoblaster hos maneter ved bruk av elektrisk strøm

2025
Nofimas rapportserie

Salt Removal and Peptide Recovery by Crossflow Membrane Filtration of Calanus finmarchicus Hydrolysate

Purification, 2025
Vitenskapelig artikkel

Determination of the most effective land based processing methods with regards to products, markets, scalability and economics. D3.5

2023
Rapport

The Roles of Plasticity and Selection in Rapid Phenotypic Changes at the Pacific Oyster Invasion Front in Europe

Molecular Ecology, 2025
Vitenskapelig artikkel

Evaluation of multiple purification strategies and characterization of R-phycoerythrin from two species of red seaweed, Furcellaria lumbricalis and Schizymenia valentinae

Algal Research, 2025
Vitenskapelig artikkel

Industrial CO2 capturing by mass cultivation of microalgae (diatoms): Processes, sustainability and applications

2024
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Application of R-phycoerythrin of different purities from Furcellaria lumbricalis in extruded food products

Food Research International, 2025
Vitenskapelig artikkel

Quality parameters and storage stability of the Norwegian red sea cucumber (Parastichopus tremulus)

Food Bioscience, 2025
Vitenskapelig artikkel

SeaMark Deliverable 8.3: Preliminary techno-economic assessment

2024
Rapport

SeaMark Deliverable 7.3: Initial assessment of market potential

2024
Rapport

SeaMark Deliverable 7.2: A Platform for Market Exploitation

2022
Rapport

SeaMark Deliverable 7.1: Specification of flagship products and plan market strategy

2022
Rapport

Environmental challenge trials induce a biofluorescent response in the green sea urchin Strongylocentrotus droebachiensis

Scientific Reports, 2024
Vitenskapelig artikkel

Leaving the niche: Recommendations for mainstreaming Low Trophic Aquaculture in countries around the Atlantic basin

Marine Policy, 2024
Vitenskapelig artikkel

Consequences of acute and long-term excessive iodine intake: A literature review focusing on seaweed as a potential dietary iodine source

Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Acoustic mapping reveals macroalgal settlement following a retreating glacier front in the High Arctic

Frontiers in Marine Science, 2024
Vitenskapelig artikkel

Seasonal Variation in the Element Composition of Dried, Powdered Green Sea Urchin (Strongylocentrotus droebachiensis) from Northern Norway

Sustainability, 2024
Vitenskapelig artikkel

Protein enrichment of the red macroalga Palmaria palmata using pulsed electric field and enzymatic processing

Journal of Applied Phycology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Brown seaweed as a food ingredient contributing to an adequate but not excessive amount of iodine in the European diet. A case study with bread

Journal of the Science of Food and Agriculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Processing of sugar kelp: Effects on mass balance, nutrient composition, and color

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effect of Calanus finmarchicus Hydrolysate Inclusion on Diet Attractiveness for Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei)

Fishes, 2024
Vitenskapelig artikkel

The effects of freezing and thawing on Alaria esculenta

Journal of Applied Phycology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Assessing the potential of fluorescence as a monitoring tool for reproductive tissue in selected macroalgae species

Journal of Applied Phycology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Fermented and unfermented brown macroalgae as partial salt replacers in sodium-reduced dough and bread

European Food Research and Technology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Live storage of kelp under stressful conditions led to higher iodine reductions during subsequent blanching

Journal of Applied Phycology, 2024
Short communication

Microalgae suspension as a source of n-3 long-chain PUFA in feed for Atlantic Salmon (Salmo salar L) – Technical constraints and nutritional quality

Aquaculture, 2024
Vitenskapelig artikkel

Makroalger i mat – en studie av muligheter og utfordringer i Sverige og Finland

2024
Nofimas rapportserie

Environmental values and self-identity as a basis for identifying seaweed consumer segments in the UK

British Food Journal, 2023
Vitenskapelig artikkel

Assessing economic methodology of marine ecosystem services. Deliverable No. 7.5

2023
Rapport

Socio-economic impact assessment of CSs of new/emerging LTS aquaculture. Deliverable D7.4

2023
Rapport

Good practice for policy development for low-trophic level aquaculture. Deliverable D8.5

2023
Rapport

Comparative Description and Analysis of Oyster Aquaculture in Selected Atlantic Regions: Production, Market Dynamics, and Consumption Patterns

Fishes, 2023
Vitenskapelig artikkel

Bioavailability of iodine from a meal consisting of sushi and a wakame seaweed salad—A randomized crossover trial

Food Science & Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Calanus finmarchicus as a novel source of health-promoting bioactive peptides: Enzymatic protein hydrolysis, characterization, and in vitro bioactivity

Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Potential Use of Oyster Shell Waste in the Composition of Construction Composites: A Review

Buildings, 2023
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Calanus finmarchicus hydrolysate improves growth performance in feeding trial with European sea bass juveniles and increases skeletal muscle growth in cell studies

Scientific Reports, 2023
Vitenskapelig artikkel

Factors Influencing Seaweed Consumption: The Role of Values, Self-Identity, Norms and Attitudes

2023
Doktorgradsavhandling

En studie av det norske fisket etter raudåte. Kan aktivitetsnivået i fisket påvirkes av forhold i andre fiskeri?

2023
Nofimas rapportserie

Effect of Season and Increased Temperature on Survival, Roe Enhancement, and Reproductive Cycle of the Green Sea Urchin (Strongylocentrotus droebachiensis) Collected from Four Relatively Close Sites in Northern Norway

Aquaculture Research, 2023
Vitenskapelig artikkel

Consumers’ values, attitudes and behaviours towards consuming seaweed food products: The effects of perceived naturalness, uniqueness, and behavioural control

Food Research International, 2023
Vitenskapelig artikkel

Mechanical processing of Phaeodactylum tricornutum and Tetraselmis chui biomass affects phenolic and antioxidant compound availability, nutrient digestibility and deposition of carotenoids in Atlantic salmon

Aquaculture, 2023
Vitenskapelig artikkel

Mechanical, barrier, antioxidant and antimicrobial properties of alginate films: Effect of seaweed powder and plasma-activated water

Molecules, 2022
Vitenskapelig artikkel

Observations from the Hydrolysis of the Green Sea Urchin (Strongylocentrotus droebachiensis)

Global Challenges, 2022
Vitenskapelig artikkel

Improving dough rheology using partially purified algae biomass

2022
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

The effect of the microalgae Chlorella vulgaris, Tetraselmis chuii and Nannochloropsis gaditana on technological aptitude, nutritional composition, and bioactivity of gluten-free breads

2021
Vitenskapelig Kapittel/​Artikkel/​Konferanseartikkel

Iodine from brown algae in human nutrition, with an emphasis on bioaccessibility, bioavailability, chemistry, and effects of processing: A systematic review

Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 2022
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

A Systems Integral Approach in Exploring Creative Innovation in Culinary Research: The Example of Seaweed in the Context of the New Nordic Cuisine

International journal of food studies, 2022
Vitenskapelig artikkel

Assessment of Food Quality and Safety of Cultivated Macroalgae

Foods, 2022
Vitenskapelig artikkel

Exploration of seaweed consumption in Norway using the norm activation model: The moderator role of food innovativeness

Food Quality and Preference, 2022
Vitenskapelig artikkel

Branding Nordic Seaweed: An Applied Multimodal Perspective

ABAC Journal, 2022
Vitenskapelig artikkel

Improving the Nutritional, Structural, and Sensory Properties of Gluten-Free Bread with Different Species of Microalgae

Foods, 2022
Vitenskapelig artikkel

Protein Enrichment of Wheat Bread with Microalgae: Microchloropsis gaditana, Tetraselmis chui and Chlorella vulgaris

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Valorization of alginate-extracted seaweed biomass for the development of cellulose-based packaging films

Algal Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

Microbiological food safety of seaweeds

Foods, 2021
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Saccharina latissima Cultivated in Northern Norway: Reduction of Potentially Toxic Elements during Processing in Relation to Cultivation Depth

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Effects of site, depth and sori origin on the growth and minerals composition of cultivated Saccharina latissima (Phaeophyceae) in the north of Norway

Journal of Applied Phycology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Seaweed products for the future: Using current tools to develop a sustainable food industry

Trends in Food Science & Technology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Innovative Ultrasound-Assisted Approaches towards Reduction of Heavy Metals and Iodine in Macroalgal Biomass

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Alternative protocols for the production of more sustainable agar-based extracts from Gelidium sesquipedale

Algal Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

Processing Mixed Mesopelagic Biomass from the North-East Atlantic into Aquafeed Resources; Implication for Food Safety

Foods, 2021
Vitenskapelig artikkel

Protein enrichment of wheat bread with the marine green microalgae Tetraselmis chuii – Impact on dough rheology and bread quality

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2021
Vitenskapelig artikkel

Commercially available kelp and seaweed products – valuable iodine source or risk of excess intake?

Food & Nutrition Research, 2021
Vitenskapelig artikkel

Kelp farming: a great opportunity for northern Norway and the world

The Fish Site thefishsite.com, 2020
Fagartikkel

Lipid yield from the diatom Porosira glacialis is determined by solvent choice and number of extractions, independent of cell disruption

Scientific Reports, 2020
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Råvarekunnskap

Mat fra nye kilder

Fôrutvikling og ernæring

Hjem Resultater Tema A-Å Lavtrofiske arter

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie