Gå til hovedinnhold

Målet med prosjektet er å gjøre ferdigmatprodukter basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere, og forlenge holdbarheten.

Sist oppdatert

Read in English

Start

01. aug 2016

Slutt

31. jul 2019

Finansiert av

Norges forskningsråd

Samarbeid

NTNU, University of Porto, University of Helsinki, University of Ulm, Dunarea de Jos University of Galati, APA Processing, Universtitat Autonoma de Barcelona.

Prosjektleder(e):

Trond Karsten Løvdal

Dette skal gjøres ved å redusere eller hemme veksten av Listeria monocytogenes, og dens evne til å reparere celleskade og gjenopprette vekst, etter høytrykksprosessering. Dette vil forlenge holdbarheten til maten, minske faren for matbårne sykdommer ved å gjøre matproduktet mindre egnet for mikrobiell vekst og gjenopprettelse, og minske matsvinnet fra prosessering og gjennom resten av verdikjeden.

“Cutting edge” bioteknologiske metoder vil bli brukt i dette prosjektet for å oppnå våre mål.