Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Kan tjene 100 millioner mer på bedre håndtering av torsken

Hvis all torskefangst var uten store skader, ville fiskeindustrien hvert år kunne få økte inntekter i hundremillionersklassen.

Angola – mulighetenes marked for klippfisk

Norge selger hovedsakelig klippfisk av sei til Angola, Afrikas største klippfiskmarked. Etterspørselen etter klippfisk av torsk øker, men dette markedet domineres av portugisiske aktører med nære bånd til den tidligere kolonien, forteller Nofimas markedsforskere i denne kronikken.

Doktorgrad viser hvordan man kan redusere tap av fiskefôr

Forskere i Nofima har utviklet et prosesshjelpemiddel som både fungerer som bindemiddel, har høy ernæringsverdi og gjør det lettere å fremstille fiskefôr med høy fysisk kvalitet.

– Hold russiske relasjoner varme

- Norske sjømateksportører bør pleie forholdet til sine russiske kunder også mens det er importforbud, sier markedsforsker Gøril Voldnes.

Tomater for enhver smak

Tomatsalget eksploderte etter at forskerne fant ut hvor sterke meninger folk faktisk har om tomaten.

Frosne versus ferske grønnsaker

Lagrede grønnsaker har ofte lavere innhold av vitamin C enn dypfryste grønnsaker. Forskere ved matforskningsinstituttet Nofima har undersøkt næringsstoffene i flere typer frosne og ferske grønnsaker.

Enklere og raskere å måle potetkvalitet

Poteten er en mangfoldig matvare, og det er store forskjeller på næringsinnholdet mellom ulike poteter. Tørrstoffinnholdet som representer stivelse er blant de parameterne som påvirker kvaliteten, og er viktige å ha kontroll på.

Mer nepe og kålrot i kosten

Folk spiser lite nepe og kålrot, fordi mange synes det tungvint å tilberede. Stipendiat Haakon Helland i matforskningsinstituttet Nofima har undersøkt hvordan skrelte og oppkuttede varianter holder seg best mulig.

Eksperter med åtte råd mot fiskekrim

Vet vi hvor fisken vi spiser kommer fra, og at den er fisket lovlig? I dag er svaret «nei» i store deler av verden. Et internasjonalt ekspertpanel kommer nå med anbefalinger som beslutningstakere verden over bør merke seg.

Kjøtt – en viktig kilde til K2

Kjøtt er en god naturlig kilde til vitamin K2, et vitamin som er forbundet med forebygging av benskjørhet.

Forrige 1 … 43 44 45 46 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie