Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Tjener mer på samme type fisk

Mens Islands hvitfiskfiletindustri anses som sterk og lønnsom, beskrives den norske med ord som krise, røde tall, konkurser og nedleggelser.

Fant laksens pubertetsgen

Ett enkelt gen spiller en helt sentral rolle for om en laks går opp i elva for å gyte som smålaks eller storlaks. Nå har forskere funnet genet og avslørt dets hemmelighet.

Handlet for 8,5 milliarder på Vestlandet

Oppdretterne i Rogaland og Hordaland kjøpte inn varer og tjenester for cirka 9,45 milliarder kroner i 2013. 90 prosent av dette ble brukt på Vestlandet, ifølge en ringvirkningsanalyse fra matforskningsinstituttet Nofima. Den regionale effekten er dermed stor.

Samarbeid gir økt kvalitet i fiskeriene

CRISP har som mål å skape morgendagens fiskerier gjennom et tverrfaglig samarbeid. Halvveis inn i prosjektperioden gjør Nofima opp status for sin del i prosjektet.

Sauer er ålreite – også på smak

Du kan like godt lage får-i-kål av sauekjøtt som av lam. De aller fleste vil uansett ikke kjenne forskjell i smaken.

Utviklet nitrogenmåler for akvakultur

Nofima har vært med på å utvikle en helautomatisk sensor som måler nitrogenforbindelser i resirkulert vann.

Laks fra nord populær i Sør-Afrika

I Sør-Afrika har norsk laks en markedsandel på 90 prosent. Og sørafrikanerne fremhever laksens norske opprinnelse, viser en markedsstudie fra Nofima.

Torskeyngel med rekordoverlevelse

Aldri har overlevelsen vært så høy på torskeyngelen til Nofima i Tromsø. Systematiske forbedringer på alle hold i røktinga har gjort utslaget.

Bedre bakteriekontroll = økt laksekvalitet

Forbruket av fisk og fiskeprodukter har økt de siste årene - og det finnes stadig flere produkter og varianter i butikkene.

Listeria er vanskelig å bli kvitt

Ikke bare forårsaker Listeria monocytogenes alvorlig sykdom, men det faktum at den er veldig vanlig i utemiljø og lett etablerer seg i produksjonsmiljø, gjør den til en reell trussel for produsenter av spiseklar mat.

Forrige 1 … 40 41 42 43 44 45 46 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie