Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Produksjonskostnadene opp 96 prosent

Siden 2005 har produksjonskostnadene steget med 96 prosent i norsk havbruksnæring. Likevel tror forsker Audun Iversen at dagens produksjonsmetode med åpne merder vil dominere i mange år fremover.

Resistent fisk beskytter annen fisk mot IPN og AGD

Fiskesykdommene IPN og AGD har forårsaket store tap for den norske oppdrettsnæringen. Nå viser avlsforskning fra Nofima at fisk med økt resistens mot disse sykdommene også gir lavere dødelighet for annen fisk i anlegget.

Norsk teknologi kan løse internasjonalt fjørfeproblem

Nofimaforskere har sammen med Nortura utviklet en metode for å identifisere kyllingbryst med muskelsyndromet Wooden Breast, også kalt WB.

Matemballasjen i Norge holder mål – i massevis

Matvareemballasje i det norske markedet er helsemessig trygg. Emballasje til 27 ulike matprodukter er grundig testet i et forskningsprosjekt. Ingen av dem overfører helseskadelige kjemikalier til maten.

Vinner gull for jomfrusild

Nofima er stolt bakspiller når produktet jomfrusild, som ble utviklet for få år siden, begeistrer unge kundegrupper og vinner gull i Tyskland.

Hvordan vet man om laksen har det bra?

Vi kan ikke spørre en fisk om hvordan den føler seg. Forskere har nå laget en håndbok som gir oppdrettere og andre forskningsbaserte råd om hvordan de kan vurdere om oppdrettslaks har det bra eller ei.

Mindre matsvinn med riktig emballasje

- Emballasje, og spesielt plastemballasje får hard medfart om dagen. Det er forståelig, for den gjør stor skade i blant annet havet, men jeg skulle ønske vi kunne være mer nyanserte, sier seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.

Brokkoli gjør potetmosen sunnere

Spiser du brokkoli sammen med poteter stiger blodsukkeret mindre og saktere enn hvis du spiser potetene alene. Det er viktig fordi høyt og sterkt varierende blodsukker øker risikoen for både overvekt og diabetes type 2.

Litt klokere på makrell

Makrellens kvalitet kommer an på mange faktorer, både hvordan den fileteres, håndteres og lagres, men også på hvilken årstid og med hvilket fangstredskap den er fisket.

Velferd for forsøksfisk på dagsorden

Vi bruker årlig mange tusen dyr i forsøk. Den mest brukte arten i Norge er ikke mus eller rotter, men en fisk: den atlantiske laksen. Optimalisering av levemiljøet til forsøksdyr er stadig på dagsorden. Men gjelder dette også fisk?

Forrige 1 … 34 35 36 37 38 39 40 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie