Når kål og tomat er høstet, gjenstår det fortsatt mye godt restråstoff. «Søpla» kan bli til nye, sunne produkter.
Kostnadene ved bekjempelse av lakselus kan ha passert toppen.
I tre år har forskere studert barn og deres smak. Det har resultert i interessante resultat.
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet.
Glutenproteiner er naturlig forekommende i hvete, og disse proteinene er avgjørende for melets bakeevne. I Norge er det lagt ned mye arbeid i å utvikle hvetesorter som gir mel med god bakekvalitet.
En kombinasjon av tre genetiske markører, som ligger på tre forskjellige kromosomer, kan være nøkkelen til høy overlevelse ved virusinfeksjoner i lakseoppdrett.
Foreløpig viser fiskeforsøk og analyser av omega-3-rik olje fra genmodifisert raps, at den er trygg å bruke som oljekilde i fôr til laks.
Etter seks timer i spesialbygde tanker om bord på trålerens produksjonsdekk, var 90 prosent av torsken fortsatt levende og i god form. Mellomlagringen gir bedre kvalitet på fiskekjøttet og kan gi bedre arbeidsforhold om bord.
Nye funn viser at det er forskjeller i arvbarhet mellom de sunne marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA i laks. Dette er viktig kunnskap for de som jobber med avl.
Den fangstbaserte fiskerinæringen skaper betydelige verdier i Troms fylke. Næringen sysselsetter nesten 2000 personer i Troms og bidro med 346 millioner kroner i skatt i 2015.