Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Forskningsbehov for mer bærekraftig emballasje kartlagt

Plast på avveie i naturen, enten det er i havet eller på land, er et onde. Det er alle enige om, men plastemballasjen fyller også flere viktige funksjoner, som å sørge for at maten beholder kvaliteten. For å finne svaret på hvilke matemballasje som er mest bærekraftig er det nødvendig å se hele bildet.

Fiskebein farger laksemuskelen rød

En mineralrik ingrediens som forskere i Nofima har fremstilt fra fiskebein, ga uventede effekter. I forsøk der laks fikk fôr med ingrediensen, økte fargenivået i laksemuskelen betydelig.

Lys skader mat og bidrar til matsvinn

Forbrukerne vil helst se så mye som mulig av matvarene. Derfor pakkes de gjerne i gjennomsiktig emballasje som slipper inn lys. Dette lyset kan skade maten.

Har kartlagt betingelser for kontraktsmarkeder

Kan nye markeder for villfisk nås ved å etablere finansielle kontrakter?

Utfordrende å tilsette kostfiber

Vi spiser generelt for lite kostfiber. Nå har forskere ved Nofima studert hvordan man kan inkorporere fiberrike råvarer i mat som brød, lompe og smoothie for å øke helsefordelene.

Kjølig lagring avgjørende for lang holdbarhet på klippfisk

Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.

Stor smolt ikke alltid best

Det finnes mange måter å oppdrette en laks på, bekrefter forskning fra Nofima.

Lysteknologi kan sikre saftig svinekjøtt

Petter Vejle Andersens doktorgradsarbeid viser at det er mulig å bruke hurtige målemetoder til å kartlegge svinekjøttets vannbindingsevne.

Hyse for 200 millioner fiskes ikke

Det er stort og varig avvik mellom tildelte hysekvoter på gruppe- og fartøynivå og faktisk kvoteutnyttelse. I 2017 ble hyse for rundt 200 millioner kroner ikke fisket. Nå foreslår Nofimas forskere at refordeling av kvotene blir vurdert.

Brokkoli holder seg best i kjøleskapet

Brokkoli er full av sunne vitaminer og plantestoffer. Men for å holde på de gode næringsstoffene må den oppbevares riktig.

Forrige 1 … 31 32 33 34 35 36 37 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie