Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Tre av fire oppdrettsselskaper er familieeide

Flertallet av norske lakseoppdrettsselskap er familieeide, men i snitt har de familieeide selskapene færre tillatelser og produserer mindre enn andre slike selskaper.

Kyllinginnvoller og ukurante poteter blir til verdifull olje

En ny metode tar i bruk sopp for å omdanne restråstoff og matavfall til fôroljer.

Avskjær fra sild kan bli norskprodusert fiskesaus

I arbeidet med å utvikle en gourmet-fiskesaus av fermentert sildeavskjær, har Nofimas sensorikere smakt og luktet seg gjennom ulike fiskesauser. De finner store variasjoner mellom produktene som er på markedet.

Store forskjeller på vegetarburgere

Utvalget av vegetarburger er blitt stort, og det er store forskjeller mellom de ulike burgerne. Det gjelder både smak, salt- og næringsinnhold. Nofimas sensoriske dommere har testet 22 ulike varianter. Her er deres dom.

Effektiv sykdomsforskning i RAS-anlegg

Foreløpige resultater viser at smitteforsøk på laks kan gjøres raskere i RAS enn i gjennomstrømmingsanlegg.

Grønnere matemballasje med trefiber fra norsk skog

Forskning i RISE PFI og Nofima har bidratt til å utvikle nye og grønnere væskeabsorbenter til matemballasje. De nye absorbentene er laget på råvarer fra norsk skog og kan bli å finne under ferske matvarer i fremtiden.

Kulturendring kan gi flere kvinnelige fiskere

Skal andelen kvinner i fiskeriene økes, må kultur og holdninger endres, viser en ny rapport fra Nofima om likestilling i fiskeriene.

Forskerhjelp ga taresnacks

Dagbjørn Skipnes og Stian Gjerstad Iversen i Nofima kan smile fornøyd. Sammen med gründerbedriften Sjy Seaweed i Nordland har de forsket fram snacks av og med tare.

Unge og eldre sier ja takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff

Å sørge for at hele kyllingen blir spist er bra både for miljøet, helsen og økonomien. Nå har Nofima-forskere undersøkt om unge, eldre og treningsivrige kan tenke seg proteinberiket mat basert på restråstoff fra kylling.

Sterk strømmotstand i rognkjeksen

Det går helt greit å bedøve laks, sei, piggvar, kveite og ål med strøm. Men i den lille rensefisken rognkjeks er det mer motstand.

Forrige 1 … 16 17 18 19 20 21 22 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie