Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Stress på larvestadiet kan gjøre oppdrettsfisken mer robust senere i livet

Kan fisk programmeres til å bli robust? Forskerne jobber med å etablere en metode som kan gjøre fisken mer tolerant for ulike påkjenninger.

Én celle (+ restråstoff) kan bli flere tusen kilo kjøtt

Utgangspunkt er en celleprøve fra en levende ku. En bioreaktor, et serum og noen uker senere kan resultatet være tusenvis av kilo dyrket kjøtt.

Nanomaterialer blir viktige i fremtidens matemballasje, men de må brukes riktig

Nofima-forskere har studert hvilke nanomaterialer som egner seg for å kapsle inn naturlige antimikrobielle midler. Hensikten er å gjøre matemballasjen grønnere.

Tre av fire oppdrettsselskaper er familieeide

Flertallet av norske lakseoppdrettsselskap er familieeide, men i snitt har de familieeide selskapene færre tillatelser og produserer mindre enn andre slike selskaper.

Kyllinginnvoller og ukurante poteter blir til verdifull olje

En ny metode tar i bruk sopp for å omdanne restråstoff og matavfall til fôroljer.

Avskjær fra sild kan bli norskprodusert fiskesaus

I arbeidet med å utvikle en gourmet-fiskesaus av fermentert sildeavskjær, har Nofimas sensorikere smakt og luktet seg gjennom ulike fiskesauser. De finner store variasjoner mellom produktene som er på markedet.

Store forskjeller på vegetarburgere

Utvalget av vegetarburger er blitt stort, og det er store forskjeller mellom de ulike burgerne. Det gjelder både smak, salt- og næringsinnhold. Nofimas sensoriske dommere har testet 22 ulike varianter. Her er deres dom.

Effektiv sykdomsforskning i RAS-anlegg

Foreløpige resultater viser at smitteforsøk på laks kan gjøres raskere i RAS enn i gjennomstrømmingsanlegg.

Grønnere matemballasje med trefiber fra norsk skog

Forskning i RISE PFI og Nofima har bidratt til å utvikle nye og grønnere væskeabsorbenter til matemballasje. De nye absorbentene er laget på råvarer fra norsk skog og kan bli å finne under ferske matvarer i fremtiden.

Kulturendring kan gi flere kvinnelige fiskere

Skal andelen kvinner i fiskeriene økes, må kultur og holdninger endres, viser en ny rapport fra Nofima om likestilling i fiskeriene.

Forrige 1 … 16 17 18 19 20 21 22 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie