Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Ny oljekilde er bra for laksen

Når fisk spiser planteolje med marint omega-3, får den mer omega-3 i kjøttet, bedre pigmentering og færre mørke flekker.

Forskere har laget en veiledning til genredigering

Når er det fornuftig å redigere gener, og når blir det for risikabelt? Nick Robinson på Nofima står bak en ny guide til genredigering.

Ekstra langkjedede omega-3 fettsyrer gir flere helsegevinster

Nye forskningsfunn indikerer at kroppen kan ha nytte av de ekstra langkjedede marine fettsyrene også når de blir tilført via kosten. Tidligere har man trodd at disse fettsyrene bare har effekt hvis kroppen selv har dannet dem.

Enormt avlspotensial i mikroalger

Forskere har nå vist at mikroalger kan vokse fortere og danne mer omega-3 om de avles på. Det gjør dem enda mer interessant som fôringrediens.

Solid smakskunnskap om sider og vin er nøkkel til suksess

For å lykkes med å etablere et velfungerende panel med smaksdommer må en rekke faktorer være på plass. Kompetansen til Nofima har vært sentral i etablering av smakspanel i Hardanger og Kroatia.

Laks kan vaksineres bedre mot sår

Vinteren 2022 døde mange oppdrettslaks av vintersår. Nå sitter forskere på ny kunnskap om skinnet til laksen og vaksiner.

Avlstorsk har færre gytinger enn før

Før kunne avlstorsken gyte tre ganger før den ble slaktemoden. Etter at den ble selektert for vekst, gyter den én gang.

Villfisknæringen svært viktig i 20 kommuner

En ny rapport fra Nofima viser betydningen fiskeindustrien har for sysselsetting og verdiskaping langs kysten. I 20 av landets kommuner står villfiskbasert fiskeindustri for mer enn 10 prosent av de sysselsatte i privat sektor.

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

Insekter er naturlig i kosten til villaksen i elva. Det er også på vei inn i kosten til oppdrettslaksen. Når forskere i Nofima skulle teste insektarten svart soldatflue i fôr, var det derfor naturlig å måle effektene på lakseparr, som er ung laks i ferskvann.

Forskningsdata kan formidles som musikk

Runar og Themis gjør datasett fra matforskning om til elektronisk «musikk». Slik håper de to Nofima-forskerne å vekke interessen for vitenskap blant ungdom.

Forrige 1 … 7 8 9 10 11 12 13 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie