Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
HjemForskning fra (f)jord til bordSamfunn og forvaltning

Samfunn og forvaltning

Matproduksjon angår både enkeltmennesker og storsamfunnet. Vi forsker frem nyttig kunnskap for bærekraftig næringsutvikling, forvaltning og samhandling.

Samfunn og forvaltning

Sist oppdatert 13.09.2021

Les på engelsk

Her forsker vi på

Bærekraft

Nofimas forskning på maten vi spiser tar hensyn til de fire dimensjonene miljømessig, økonomisk, sosial og institusjonell bærekraft.

Digitalisering

Å koble informasjonen som oppstår hele veien fra jord eller sjø og frem til forbruker gir oss bedre kunnskap om hva som påvirker kvaliteten. Dette kan gi oss bedre mat og mer bærekraftig matproduksjon.

Forvaltning og rammevilkår

Når naturressursene forvaltes på en forsvarlig måte, kan de gi oss både god mat, arbeidsplasser og inntekter.

Matsystem

Alt henger sammen med alt.

Økonomi og lønnsomhet

En bærekraftig matindustri må ha en sunn økonomi.

Samfunnspåvirkning

Matnæringene spiller en viktig rolle for samfunnsutviklingen, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Vi kan også hjelpe deg med en rekke tjenester:

  • Rådgivning
  • Dokumentasjon
  • Produktforbedring
  • Datamodellering
  • Vaksinetesting
  • Økonomiske analyser

Se alle tjenester

HjemForskning fra (f)jord til bordSamfunn og forvaltning

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie