Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
HjemForskning fra (f)jord til bordForedling og mattrygghet

Foredling og mattrygghet

Vi forsker fram kunnskap om god behandling og produksjon av mat, og utvikler målemetoder som sikrer kvaliteten.

Foredling og mattrygghet

Sist oppdatert 05.06.2024

Les på engelsk

Her forsker vi på

Emballasjeløsninger

Riktig emballasje og pakkemetoder bidrar til å bevare mat lengre.

Holdbarhet og mattrygghet

Mat skal være trygg og ha god kvalitet, slik at holdbarheten er best mulig.

Konservering

Mat kan behandles på mange ulike måter, både for at den skal være mulig å spise lenge, men også for å oppnå ønskede egenskaper.

Kvalitet og målemetoder

Med ny teknologi kan vi måle kvalitet på mat i industriell hastighet. Med for eksempel lys. I Nofima utvikler vi stadig nye bruksområder for ny teknologi.

Produktutvikling

Nyskapende teknologi, nye råvarer, bedre utnyttelse av råvarer. Våre forskere arbeid kontinuerlig med mange typer produktutvikling.

Teknologier for matprosessering

Vi forsker på en rekke nye teknologier og metoder for skånsom behandling av mat.

Vi kan også hjelpe deg med en rekke tjenester:

  • Rådgivning
  • Dokumentasjon
  • Produktforbedring
  • Datamodellering
  • Vaksinetesting
  • Økonomiske analyser

Se alle tjenester

HjemForskning fra (f)jord til bordForedling og mattrygghet

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie