Jeg jobber som forsker på Nofima i mikrobiologigruppen, ved avdeling for Trygg og Holdbar mat.

Mitt fagfelt er knyttet til produksjon av fremtidens matingredienser ved hjelp av nyttige mikroorganismer. For dette bruker vi muliggjørende teknologier slik som molekylære biologiske metoder og presisjonsfermentering. Jeg er veldig interessert og har faglig kompetanse innen sirkulær bioøkonomi og utnyttelse av sidestrømmer fra mat- og fôrindustri.

Jeg er utdannet veterinær og har en doktorgrad i industriell bioteknologi og mikrobiologi (Universidad de León, Spania, 2018), hvor jeg jobbet innen bioprospektering, rekombinant protein produksjon, proteomikk og enzymatisk utnyttelse av plantebaserte sidestrømmer («plussprodukter»). I tillegg har jeg erfaring innen massespektrometri-basert metabolomikk.
Som forsker på Nofima jobber jeg tett med andre mikrobiologer og biokjemikere, samt den norske matindustrien. Jeg søker stadig nye samarbeidsprosjekter, ta gjerne kontakt!

+47 921 32 755

+47 64 97 01 18

E-post

Ås

Trygg og holdbar mat

Cristin Se publikasjoner i Cristin