Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Fiskemel

Tema: Fiskemel

Resultater

05. okt 2023

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

19. apr 2022

Laksefôr er så smått i omstilling

11. mar 2022

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

Prosjekter

Miniatyrbilde for Energieffektiv vannfjerning for produksjon av høykvalitets fiskemel

Energieffektiv vannfjerning for produksjon av høykvalitets fiskemel

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

Whitefish

Utvikling av nye produktmuligheter og fjerning av barrierer for kommersiell utnyttelse av restråstoff om bord på hvitfisktrålere

2018 - 2023

Verdt å vite

Verdt å vite om fiskefôrets kompleksitet

Pressemeldinger

⬤

Laksens egen kokk leter stadig etter nye ingredienser (26. okt 2023)

Publikasjoner

Økt verdiskapning og standardisering av hvitfiskmel basert på restråstoff om bord i norske fabrikktrålere

2024
Nofimas rapportserie

Økt verdiskapning og standardisering av hvitfiskmel basert på restråstoff om bord i norske fabrikktrålere – Faglig sluttrapport

2024
Nofimas rapportserie

Side-Stream Based Marine Solubles From Atlantic Cod (Gadus morhua) Modulate Appetite and Dietary Nutrient Utilization in Atlantic Salmon (Salmo salar L.) and can Replace Fish Meal

Aquaculture Nutrition, 2025
Vitenskapelig artikkel

Sidestrømsprodukter fra hvitfiskindustrien kan delvis erstatte høykvalitets fiskemel i firkefôr

Norsk Fiskeoppdrett, 2024
Fagartikkel

Which Novel Ingredient Should be Considered the “Holy Grail” for Sustainable Production of Finfish Aquafeeds?

Reviews in Aquaculture, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Testing av rekeskallmel i torskefôr – Faglig sluttrapport

2024
Nofimas rapportserie

Utbyttetall og næringsstoffinnhold i hvitfiskmel og olje basert på restråstoff fra torsk, hyse og sei

2023
Nofimas rapportserie

Sensory Properties and Chemical Composition of Fish Solubles Obtained from Upcycling of Fish Filleting Side Streams

Journal of Aquatic Food Product Technology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Fishmeal, plant protein, and fish oil substitution with single-cell ingredients in organic feeds for European sea bass (Dicentrarchus labrax)

Frontiers in Physiology, 2023
Vitenskapelig artikkel

Dietary Fish Meal Level and a Package of Choline, β -Glucan, and Nucleotides Modulate Gut Function, Microbiota, and Health in Atlantic Salmon (Salmo salar, L.)

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Utnyttelse av fôrressurser i norsk oppdrett av laks og regnbueørret i 2020. Faglig sluttrapport

2022
Nofimas rapportserie

Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien

2021
Nofimas rapportserie

Digestive tract morphology and enzyme activities of juvenile diploid and triploid Atlantic salmon (Salmo salar) fed fishmealbased diets with or without fish protein hydrolysates

PLOS ONE, 2021
Vitenskapelig artikkel
Hjem Resultater Tema A-Å Fiskemel

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie