Publisert 2024

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-773-0

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Oterhals, Åge; Vander Roost, Jan; Wold, Jens Petter; Haugen, John-Erik; Gudbrandsen, Oddrun Anita

Serier : Nofima rapportserie 3/2024

År : 2024

Forskningsområder

Fangst

Kvalitet og målemetoder

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Prosjektet er gjennomført i nært samarbeid med rederiene Halstensen Granit, Ramoen og Strand Havfiske og har omfattet: • Kartlegging av næringsstoffer (protein, aminosyrer, vitaminer, mineraler og fettsyrer) i hvitfiskmel og olje • Dokumentering av lagringsstabilitet og kontroll av bakterieforekomst og oksidasjon • Vurdering av variasjon i de sensoriske egenskapene lukt og farge • Kartlegging av fremmedstoffer iht. grenseverdi • Rutiner for produksjon av hvitfiskmel som sikrer jevn og forutsigbar hygienisk kvalitet • Kosteffektive alternativer for økt proteininnhold i fiskemelet Full utnyttelse av alt restråstoff innen hvitfiskindustrien har et verdiskapningspotensiale på 740 mill. NOK og innen havgående flåte alene 400 mill. NOK (basert på hhv. 144.000 og 77.000 tonn ikke utnyttet restråstoff). Et utvidet sammendrag er gitt i starten av rapporten

Kontaktpersoner:

Temasider tilknyttet publikasjonen