Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English

Resultater

Vår forskning skal bidra til å gjøre matproduksjon enda bedre. Her finner du artikler som omtaler resultater, vitenskapelige publikasjoner, faktaartiklene «Verdt å vite» og temasider.

Les på engelsk

Publikasjoner

Verdt å vite

Tema A-Å

Ferske resultater

05. jan 2022

Pukkellaksen er en ypperlig matfisk

03. jan 2022

Forbereder seg på flere arter i havbruk

13. des 2021

Ny og raskere sekvenseringsteknologi vil gi matindustrien store fordeler

09. des 2021

Barn liker søt og fet mat best

07. des 2021

Nyttig verktøy for verdiskaping fra marint restråstoff

29. nov 2021

Blikket fester seg ved fristelser

26. nov 2021

Ny bivirkning av PD-vaksine

01. nov 2021

Sjømatnæringen klarte seg godt til tross for pandemien

Forrige 1 … 20 21 22 23 24 25 26 … 60 Neste

Siste nytt fra hvert forskningsområde

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk
  • Har dokumentert at CO2 er en årsak til nyrestein hos oppdrettsørret
  • Laksen har 48 timer på seg til å vinne mot lakselusa
  • Kompakt hydrolyseanlegg åpner for mer og bedre utnyttelse av restråstoff

Foredling og mattrygghet

Foredling og mattrygghet
  • Har samlet tusenvis av bakterier: Gull verd i kampen mot utfordrende matbakterier
  • Hurtigmetoder for påvisning av listeria kan øke mattryggheten
  • Produksjon av trygg rakfisk: slik kan Listeria unngås

Marked og forbruker

Marked og forbruker
  • Kål gir deg valgmuligheter du kanskje ikke visste om
  • Forbrukere dropper kildesortering når det blir vanskelig
  • Kostfiber er proteinets følgesvenn for god tarmhelse

Samfunn og forvaltning

Samfunn og forvaltning
  • 1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene
  • Nærmer seg løsningen på griseriet fra fisketransport på norske veier
  • Rapport: Mangler helhetsgrep i miljøvurdering
HjemResultater

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie