– Dette er en viktig rolle. Oppnevnelsen er et bevis på hvor dyktig og anerkjent Paula er som forsker, sier Margrethe Hersleth, forskningssjef i Nofima.

Sist oppdatert

Publisert

Seniorforsker Paula Varela er oppnevnt i Scientific Advisory Board i forskningsprogrammet Joint Programming Initiative – A Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL).

– Jeg tror det vil styrke programmet å få inn Paulas kompetanse om sensorikk og forbrukeraksept, sier Hersleth.

Paula Varela er matingeniør fra Universidad de la República (Uruguay), og har en doktorgrad fra Universidad Politécnica de Valencia (Spania). Hun har publisert over 100 artikler innenfor feltene sensorisk analyse og forbrukeraksept.

Varela deltar i området Citizen, Diet & Behaviour i en periode på tre år. ​​​​​​​Totalt 20 land er med i forskningsprogrammet. Blant disse er Norge, Canada og Storbritannia. Programmet finansieres av de nasjonale forskningsrådene og EU.

Nofima har for øyeblikket tre prosjekter finansiert av JPI HDHL: to innen eldremat (EAT4AGE og FORTIPHY) og ett om sunnere brød (CarbHealth).

JPI HDHL har som mål å bidra til oppbyggingen av et fullt operativt europeisk forskningsområde for forebygging av livsstilssykdommer, og styrke lederskap og konkurranseevne for forskningsaktiviteter innenfor dette feltet.