Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Unge voksne har positive følelser for sjømatord

Pris har noe å si. Tilgang på gode oppskrifter like så. Forbilder og inspirasjon er også viktig. Men hva med følelser for sjømat? Kan emosjoner ha noe å si for forbruket av sjømat blant unge i Norge?

Restebruk kutter 40 prosent av husholdningers middagssvinn

En fersk studie viser at familier kan redusere svinn fra middagen med 40%. Dette tilsvarer nesten 10 kilo i året. Hva skal til? At de blir mer bevisste på å bruke opp middagsrestene sine.

Gjenvinnbar plast og mindre transport reduserer torskens klimaavtykk

Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet.

Solbærsaft holder godt på vitamin C

Nofimas fagfolk har vurdert helseeffekter av solbærråsaft, og undersøkt smaksforskjeller mellom ulike varianter av solbærdrikke.

Folk blir oftere magesyke på hytta

Nofima-forskere har undersøkt hvordan hyttelivet påvirker mattryggheten – og matvanene. Det er omtrent tre ganger flere som rapporterer om magesyke under eller rett etter hyttebesøk, enn hjemme.

Kontroll på tid, temperatur og salt gir perfekt kokt torsk

Engasjerte forskere kan godt finne på å gå vitenskapelig til verks for å finne ut hvordan torsk kan kokes til perfeksjon.

Smart sensor kan måle sødme i tomater

Nordmenn elsker søte tomater, og er villige til å betale en langt høyere pris for disse tomatene. De søte små Piccolo-tomatene som dyrkes av Wiig Gartneri på Jæren er nettopp en slik tomatsort, og den har norske forbrukere trykket til sitt bryst.

Ferskfiskordningen kan forbedres

Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.

Nyutviklet vannmåler kan sikre riktig kvalitet på klippfisk

God klippfisk og skikkelig betalt for produsenten. Den nye vannmåleren som Jens Petter Wold og kollegene hans har funnet opp, skal sørge for at alle får mer glede av klippfisken.

Ny veileder hjelper matprodusenter å bekjempe Listeria

Nofima har laget en veileder for norske matbedrifter som beskriver hvordan helgenomsekvensering kan brukes i risikovurderinger og praktisk kvalitetsarbeid.

Forrige 1 … 4 5 6 7 8 9 10 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie