Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Riktig renhold er nøkkelen til å bekjempe Listeria i matproduksjon

Nofima-forskere har undersøkt Listeria-utfordringene hos norske matnæringer, og presenterer nå råd til hvordan næringene kan forberede sine rutiner for å bekjempe bakterien.

Prototyper: Brobyggere for bedre matinnovasjon

Matprodusenter søker stadig etter innovative løsninger for å møte forbrukernes og samfunnets behov og forventninger. Men hvordan kan forskere, matbedrifter og forbrukere samarbeide for å bringe nye ideer til live? Svaret ligger i prototyper.

Dypvannsfisk har helsebringende effekter

Nye forskningsfunn viser at arter av dypvannsfisk som laksesild og lysprikkfisk, kan være en kilde til nye medisiner og helsebringende ingredienser. Disse lite utnyttede, lavtrofiske fiskeartene kan inneholde unike stoffer som kan være bra for helsen vår.

– Hovedideen bak MSC-sertifisering holder ikke

MSC kan gå krevende tider i møte. I en fersk Nofima-rapport slås det fast at prispremiene bærekraftsertifiseringen genererer, er små eller ikke eksisterende. MSC risikerer dermed å miste støtte fra fangstleddet, som dekker sertifiseringskostnadene.

Du trenger mer proteiner fra 55 års alder

Det er mange som ikke er klar over at de trenger mer proteiner og mer vitamin D når de blir eldre. Nofima-forskere har undersøkt hvordan man kan forebygge underernæring hos eldre.

Dyrket mat fra laboratoriet – forskningen skrider fremover

I laboratoriene hos Nofima kan forskerne som jobber med å dyrke mat i laboratoriet ved å gro muskelceller fra storfe, og produsere eggehvite- og melkeproteiner fra gjær, vise til stadig nye framskritt.

Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk 

Nofima har lansert «Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd». Dette er en moderne, digital nettside med innhold som kan bidra til økt velferd, økt kvalitet og dermed også økt overskudd fra villfanget, levendelagret torsk.

Laksens immunforsvar takler lave H2S-nivåer i vannet

Forskere fra Nofima og internasjonale samarbeidspartnere har gjort viktige oppdagelser om hvordan atlantisk laks reagerer på langvarig eksponering for lave nivåer av hydrogensulfid (H2S) i vannet.

Leverandørnæringene større enn fiskeri og havbruk til sammen

En ny rapport fra Nofima viser at leverandørene til sjømatnæringen er i sterk vekst og sysselsetter flere enn kjernevirksomheten i bransjen. 46.300 personer jobber i leverandørnæringene mens tallet er 40.000 ansatte i fiskeriene og havbruksnæringen.

Nytt lakselusfunn i skinnet til laks

Nøkkelen til å forbedre oppdrettslaksens motstand mot lakselus, kan ligge hos en fjern fetter, antyder en studie.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie