Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nyttige veiledere om Listeria i kjøttproduksjon

I prosjektet «Kontroll av Listeria monocytogenes ved produksjon av animalske produkter» har Nofima utarbeidet to nye veiledere for henholdsvis overvåking og forebygging/problemløsning av Listeria monocytogenes (Listeria) i kjøttproduksjon.

Bedre laksefilet med CO2

Vi spiser stadig mer fisk. Og ferske- og filetprodukter øker mest. Det gir både utfordringer og muligheter rundt holdbarhet og emballering. Bruk av den bakteriehemmende gassen CO2 ser i dag ut til å være den beste løsningen for både holdbarhet, lukt og smak i laksefilet.

Eggeskallhinnen fra restråstoff til sårhelingsprodukt

Råvarer må utnyttes bedre for et mer bærekraftig samfunn. Å utvikle et kommersielt og rimelig sårhelingsprodukt basert på eggeskallmembran er et strålende eksempel på nyskaping i bioøkonomiens ånd.

Lær å smake selv

Små og store matprodusenter kan nå ta i bruk nye, raske metoder som hjelper dem å finne ut hvilke produkter som bør komme i salg.

Fersk torsk bør pakkes med høyoksygen

Hvis nitrogen erstattes med høyoksygen i pakningen, holder den ferske torsken seg fin lengre.

Ny standard for miljøregnskap for fisk

En ny europeisk standard lar mindre sjømatbedrifter selv dokumentere hvor bærekraftig fisken deres er. Ved hjelp av standarden kan bedriftene dokumentere miljø, velferd og økonomisk bærekraft samt nøyaktig hvor mye CO2 som slippes ut per kilo fanget fisk.

Slik kan de se inn i fisken

Med sitt hyperspektrale kamera kan forskerne på Nofima fortelle hva som befinner seg under torskeskinnet – uten å måtte røre en kniv.

Stress påvirker barns kosthold

Barns fritidsaktiviteter skaper tidspress og stress for foreldre og barn. - Planlegg middagen, så er du sikrere på at barna får i seg det de trenger. Lar du barna være med å lage sunn mat, er det større sjanse for at de vil spise den, sier forsker Siril Alm.

Mindre matsvinn med rett pakking av kjøt

Matsvinnet i Norge var i 2013 på heile 46 kg pr. innbyggjar eller vel 25 % av all mat som vart omsett. Omtrent 2/3 av svinnet skjer i heimane hjå forbrukar, medan ein mindre del kan tilbakeførast til butikk og industri.

Vil produsere tørrfisk inne

Tørrfisk er et naturprodukt med naturlige svingninger i kvalitet, fordi fisk tørkes ute. En eksportør fra Bergen ønsket stabil kvalitet og fikk ide til ny tørkeprosess. Nå har en forsker i Nofima utviklet hans opprinnelige ide til en prosess for innendørstørking av fisk. Tørrfisken anerkjennes av smakstestere i Italia.

Forrige 1 … 42 43 44 45 46 47 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie