Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Ekstrudering av korn påvirker tarmfloraen

Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.

Regelrett – eller rett regel?

Forvaltningen av havbruksnæringen er komplisert, og den hindrer en god overordnet styring av næringen. En ny rapport, som baserer seg på dybdeintervjuer med en rekke representanter fra forvaltning og næring, anbefaler en forenkling av strukturen.

Nesten dobbelt så dyrt å produsere oppdrettslaks

Siden 2005 har produksjonskostnadene i den norske oppdrettsnæringen økt med nesten 90 prosent, viser en ny rapport fra Nofima og Kontali analyse.

Ordning til besvær

Nofima har evaluert innføringen av den nye landingsforskriften for fiskerinæringen, og funnet flere forhold som ikke fungerer tilfredsstillende.

Ja, vi elsker brettpakket torsk!

Etter at norske dagligvarebutikker begynte å selge fersk brettpakket torsk, har salget virkelig skutt fart. Mellom 2013 og 2015 økte salget av torsk med nesten 50 prosent.

Kosemat kan gi barn bedre kosthold

Måltidene i helgene er ofte forbundet med kos og usunn mat. Ved å gjøre små justeringer kan barnefamilier også kose seg i hverdagen med god samvittighet.

Gode testresultater for ny mottakslinje

Nofima har testet nye forsøksanlegg for mottak av fisk og funnet at de gir bedre kvalitet på fisken og er mer lønnsomme for bedriften. Men anleggene vil ikke være lovlige i henhold til fiskerimyndighetenes landingsforskrift.

Viktig med riktig farge på makrell

Fargen på fileten kan bety vinn eller forsvinn for norske produsenter når de skal entre det japanske markedet med egenproduserte makrellfileter.

Havforsuring truer torsken

Økende havforsuring kan doble dødeligheten av nyklekkede torskelarver. Nå roper tyske forskere, i samarbeid med Nofima, varsku.

Fleksitarianernes fremtidige favoritter

En helt ny produktkategori er på vei til våre ganer. Kjøttprodukter med opptil 50 prosent grønnsaker gir fleksitarianerne, altså de som spiser et mer plantebasert kosthold, flere enkle menyvalg.

Forrige 1 … 37 38 39 40 41 42 43 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie