Slam er en utfordring i oppdrettsnæringen, og det blir stadig mer av det. Men kan vi snu det til en ressurs? Eller i det minste håndtere det optimalt i fremtiden? Da må vi vite hva det inneholder.
Her kommer gladnyheten til alle tidsklemmeforeldre: Industriproduserte middagsretter kan være nøyaktig like næringsrike som den middagen du lager selv.
Ville du kjøpt et klemskadet eple? Ikke? Hva med å spise det hvis det ligger på fruktfatet hjemme? Hva med å kjøpe en klemskadet juicekartong? En kjekspakke med noen knuste kjeks? Eller en agurk bøyd i en halvsirkel? Eller melk og yoghurt som går ut på dato i dag?
Tolv millioner rognkjeks jobber som lusespisere i norske oppdrettsmerder. Etter at de er ferdige med jobben, blir de destruert, men nå kan rognkjeksen få en bedre skjebne på det asiatiske sjømatmarkedet.
Å utvikle statistiske metoder for blant annet å kunne oppdage matjuks har stått sentralt i doktorgraden til Alessandra Biancolillo.
Taren er en bærekraftig og allsidig ressurs i matindustrien, og etterspørselen er økende både i Norge og i verden.
Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
Slik gikk det da forskerne undersøkte hva som skulle til for å få kontorarbeidere og skoleungdommer til å spise sunne, norske råvarer.
Måltidene i helgene er ofte forbundet med kos og usunn mat. Ved å gjøre små justeringer kan barnefamilier også kose seg i hverdagen med god samvittighet.
Etter at norske dagligvarebutikker begynte å selge fersk brettpakket torsk, har salget virkelig skutt fart. Mellom 2013 og 2015 økte salget av torsk med nesten 50 prosent.