Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Mindre matsvinn med riktig emballasje

- Emballasje, og spesielt plastemballasje får hard medfart om dagen. Det er forståelig, for den gjør stor skade i blant annet havet, men jeg skulle ønske vi kunne være mer nyanserte, sier seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.

Brokkoli gjør potetmosen sunnere

Spiser du brokkoli sammen med poteter stiger blodsukkeret mindre og saktere enn hvis du spiser potetene alene. Det er viktig fordi høyt og sterkt varierende blodsukker øker risikoen for både overvekt og diabetes type 2.

Litt klokere på makrell

Makrellens kvalitet kommer an på mange faktorer, både hvordan den fileteres, håndteres og lagres, men også på hvilken årstid og med hvilket fangstredskap den er fisket.

Velferd for forsøksfisk på dagsorden

Vi bruker årlig mange tusen dyr i forsøk. Den mest brukte arten i Norge er ikke mus eller rotter, men en fisk: den atlantiske laksen. Optimalisering av levemiljøet til forsøksdyr er stadig på dagsorden. Men gjelder dette også fisk?

Finner ideer med kunstig intelligens

Er du en ihuga ølentusiast, har du muligens kommentert ett og annet innlegg i ølfora på Facebook. Fremover kan slike kommentarene bli brukt når nye gode ideer spores opp med hjelp av kunstig intelligens.

Lusemetoder trenger dokumentasjon

En rekke løsninger for å bekjempe lakselus uten bruk av medisin har blitt oppfunnet og tatt i bruk de siste årene, med vekslende hell. Nå har forskere gjennomgått de mest benyttede metodene, og samlet vitenskapelig dokumentasjon og erfaringer fra oppdrettere og leverandører i en rapport. Rapporten foreslår beste praksis utfra dagens kunnskapsstatus, som i noen tilfeller er mangelfull.

Vil ha mer økologisk laks i norske butikker

Økologisk laks kan være vanskelig å finne i norske matbutikker – og folk flest vet lite om økofisk. Ny forskning underbygger at det er et behov for å oppdatere EU-regelverket. Det kan skape klarere rammer rundt økologisk fiskeoppdrett og øke forbrukertilliten.

Knekkebrød – en norsk (eksport)suksess

På to år har den norske eksporten av knekkebrød mer enn tredoblet seg, fra i underkant av 20 millioner i 2014 til ca. 65 millioner i 2016. Det kan forventes en ytterligere dobling i 2017.

Stor usikkerhet i det største klippfiskmarkedet

Norske eksportører av klippfisk har de siste årene opplevd et kraftig fall i sitt største marked, Brasil. Årsaken er den store nedturen i brasiliansk økonomi – kombinert med norske eksportørers manglende tilpasning til utviklingen. I forkant av krisen opplevde Norge å tape markedsandeler, til tross for økning i eksportert volum.

Laksen trenger marint omega-3

Ny doktorgrad viser at marine omega-3-fettsyrer er nødvendig i oppdrettslaksens fôr for å bevare god helse.

Forrige 1 … 26 27 28 29 30 31 32 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie