Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nye rapporter gir oversikt over mattrygghetskompetansen i Norge

Fem nye rapporter presenterer den samlede norske forskningen på mattrygghet fra 2012 til 2019. Rapportene omfatter i tillegg til utført forskning også identifisering av utfordringer og kunnskapsbehov.

Nye teknikker sikrer bedre ressursutnyttelse

Det er mye protein i de delene av kyllingen som ikke brukes til mat, deler som skrog og brusk. Derfor forsker Nofima mye på hvordan man på best mulig måte kan nyttiggjøre seg også disse proteinene.

Stadig dyrere å «lage» laks – både i Norge og konkurrentland

Norske lakseprodusenter er blant de mest effektive i verden. Men selv om kostnadene for produksjon i Norge øker i mindre grad enn de siste årene, blir det stadig dyrere å oppdrette laks.

Varmere hav er dårlig nytt for oppdrettslaksen

Forskere har sett på hvordan klimaendringer kan påvirke norsk lakseoppdrett de neste 50 årene. Fisken kan dø når det blir for varmt.

Vått vær svekker kornets bakekvalitet

Forskning for å sikre at norsk hvete går til mat har pågått i mange tiår. Det har gitt god uttelling. I gode år kan drøyt 70 prosent av hveten brukes til baking.

Mellomstore lakseoppdrettere «vant»

I 2017 ble det etablert et nytt system for tildeling av produksjonskapasitet for oppdrettslaks. I 2018 ble det for første gang brukt. Flere hadde på forhånd fryktet at det skulle favorisere de store oppdretterne, men Nofimas evaluering finner at det var de mellomstore som økte sin andel, på bekostning av både små og store oppdrettere.

Nye omega-3-kilder trygge å bruke i fiskefôr

Etterspørselen etter omega-3-rik fiskeolje har lenge vært større enn tilbudet. Kilder som kan oppfylle behovet for omega-3 i dietten til oppdrettsfisk har til nå vært mangelvare, men nye kilder til omega-3 er delvis på markedet, og forskning viser at disse er trygge å bruke i fôr til oppdrettslaks.

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Innovasjonsforskere i Nofima hjelper matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Hvordan? Ved å presentere ti norske forbrukertyper – eller personas.

Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt

Nå har forskere ved Nofima funnet at en miks av en norsk planteolje og fiskeolje fra Nord-Atlanteren kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.

Sjekk selv hvordan det står til med fiskeindustrien i Norge

En ny tjeneste fra Nofima gjør at du selv kan undersøke hvordan lønnsomheten, strukturen og sysselsettingen i fiskeindustrien i Norge har endret seg fra 1993 og frem til i dag.

Forrige 1 … 24 25 26 27 28 29 30 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie