Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Sjømatnæringen tjente 4,7 milliarder på svakere krone

Eksportverdien for sjømat var på 107 milliarder kroner i 2019, opp 8,2 milliarder fra året før. Av denne økningen bidro en svakere krone med 4,7 milliarder kroner, viser en ny analyse fra matforskningsinstituttet Nofima.

Slik unngår du grønne poteter

Poteter blir grønne hvis de utsettes for lys over lengre tid. Det skyldes økt mengde klorofyll i skallet. Temperatur og potetsort har mye å si for hvor mye lys potetene tåler.

Lanserte ny håndbok om velferdsindikatorer for regnbueørret

En ny håndbok om velferdsindikatorer for regnbueørret viser hvordan man kan sjekke om regnbueørret i oppdrett har det bra. For to år siden ble en tilsvarende bok om oppdrettslaks utgitt.

Tørrfisk og saltfisk er selve livsnerven på Røst og i Nordkapp

Saltfisk- og tørrfisk næringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler på slike.

Nye rapporter gir oversikt over mattrygghetskompetansen i Norge

Fem nye rapporter presenterer den samlede norske forskningen på mattrygghet fra 2012 til 2019. Rapportene omfatter i tillegg til utført forskning også identifisering av utfordringer og kunnskapsbehov.

Nye teknikker sikrer bedre ressursutnyttelse

Det er mye protein i de delene av kyllingen som ikke brukes til mat, deler som skrog og brusk. Derfor forsker Nofima mye på hvordan man på best mulig måte kan nyttiggjøre seg også disse proteinene.

Stadig dyrere å «lage» laks – både i Norge og konkurrentland

Norske lakseprodusenter er blant de mest effektive i verden. Men selv om kostnadene for produksjon i Norge øker i mindre grad enn de siste årene, blir det stadig dyrere å oppdrette laks.

Et hull i boksen kan gi bedre hermetikkmat

Hermetisering er en bærekraftig måte å oppbevare mat, men krever mye energi og vann, og kan påvirke matkvaliteten. En nyutviklet hermetikkboks kan være løsningen som gjør fremtidens hermetikkmat mer attraktiv.

Varmere hav er dårlig nytt for oppdrettslaksen

Forskere har sett på hvordan klimaendringer kan påvirke norsk lakseoppdrett de neste 50 årene. Fisken kan dø når det blir for varmt.

Vått vær svekker kornets bakekvalitet

Forskning for å sikre at norsk hvete går til mat har pågått i mange tiår. Det har gitt god uttelling. I gode år kan drøyt 70 prosent av hveten brukes til baking.

Forrige 1 … 24 25 26 27 28 29 30 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie