Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Lang holdbarhet er viktigste matsvinntiltak

En rekke forskningsresultater viser at det å forlenge holdbarheten er viktist for å redusere matsvinnet - for eksempel på kjøttdeig, torskefilet og salami.

Nitrogen gir lovende resultater i hydrolyseprosess

Overskuddsråstoff fra sild, som rygg, hoder og innvoller inneholder nyttige proteiner og marine fettsyrer. Teknologiutvikling kan bidra til å øke kvaliteten på fett- og proteinproduktene basert på disse delene.

Lakseblod kan hjelpe mot jernmangel

Et unikt jernpulver fra lakseblod tas lettere opp i menneskekroppen enn jernsalter. Det kan bli et bedre alternativ for pasienter med blodmangel.

Nok en brikke på plass om laksens krav til lukkede anlegg

Forskere har funnet at postsmolt tåler samme nivå av ozon i brakkvann som i ferskvann. Den kunnskapen er viktig for å sikre god vannkvalitet og fiskehelse i lukkede anlegg.

Forebygging av lakselus er bedre enn behandling

Lakselushåndtering er en stressende oppgave for både laks og lakseoppdrettere. Metoder for å forebygge lakselusangrep har noen viktige fordeler i forhold til andre strategier, skriver forskere i ny publikasjon.

Mange europeere mangler kunnskap om mikrobølgebruk

Forskere har spurt forbrukere over hele Europa om deres mikrobølgevaner. Svarene tyder på at mange ikke vet hvordan de best skal bruke mikroen for å lage sunn og næringsrik mat.

Saltvannstilpasning gjør skinnet til postsmolten sterkere

Skinnet til postsmolt som har blitt tilvendt saltvann, er sterkere enn skinnet til postsmolt som har gått i ferskvann før utsett i sjø, viser ny forskning. Saltvannstilpasning gjør laksen mer motstandsdyktig mot sårbakterien Tenacibaculum.

Tjente 3,5 milliarder på svakere krone

Den kraftige kronesvekkelsen som kom i mars 2020, etter at omfattende smitteverntiltak mot korona ble innført verden over, gav god drahjelp til norske sjømateksportører.

Matt tekstur viser at kyllingen er ordentlig stekt

Det finnes flere tommelfingerregler for når kyllingen er klar, men ikke alle er til å stole på. Det viktigste er at alle overflatene blir stekt.

Fettsyrer i laksens kost endrer forbrenningen i cellene

Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp. Studiet viser at fettcellene i kroppen frigir fett på ulik måte utfra hvilket fett de har på lager.

Forrige 1 … 22 23 24 25 26 27 28 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie