Publisert 2025

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Tidsskrift : Trends in Food Science & Technology , vol. 162 , p. 1–11 , 2025

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 0924-2244
Elektronisk : 1879-3053

Publikasjonstype : Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Bidragsytere : Carneiro, A.; Goes, C.B.; Mota, I.; Ferreira, R.; Cruz, A.; Marcos, Begonya; Sivertsvik, Morten; Poças, F.

Forskningsområder

Emballasjeløsninger

Bærekraft

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Background This work analyses the protection requirements and options for primary and transportation packaging of shellfish. It considers the properties of materials and the most recent developments and innovations in the arena created by legislation shaping packaging practices and frameworks of circularity and sustainability. A short review of the environmental profiles of typical packaging systems is provided. Fresh clams must be alive when sold, and the shelf-life period is defined based on the time the clams are alive. This product is highly perishable and valued, and losses and waste must be reduced.

Kontaktpersoner:

Secret Link