– Ulike matvarer trenger ulik emballasje. Derfor tar vi i dette prosjektet utgangspunkt i aktuelle matvarene, og ut fra dem finner frem til de beste emballeringsløsningene, forteller seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i matforskningsinstituttet Nofima. Hun er også ansvarlig for å lede prosjektet og koordinere prosjektets forskningsaktiviteter.

Riktig emballering for redusert matsvinn

REforReM

 Trygg og holdbar mat  

Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.

Tidspunkt:1. januar 2015 – 31. desember 2017
Finansiering: Prosjektet er finansiert av Norges Forskningsråd og med egeninnsats fra deltakende bedrifter
Samarbeid:Prosjektet ledes av BAMA. Øvrige produsentdeltakere er Grilstad, Hallvard Lerøy, Lauvsnes Gartneri, Tommen Gram, Promens (kommende RPC packaging), BWL Maskin og Lexit. I tillegg til Nofima deltar også Østfoldforskning som forskningspartner, og Matvett.
Kontaktperson
Portrettbilde av Marit Kvalvåg Pettersen

FAKTA OM PROSJEKTET

Prosjektet Riktig emballering for redusert matsvinn med kortnavnet REforReM er et tre årig næringsrettet innovasjonsprosjekt (IPN). Prosjektet ledes av BAMA ved Thomas Eie.

Øvrige produsentdeltakere er Grilstad, Hallvard Lerøy, Lauvsnes Gartneri, Tommen Gram, Promens (kommende RPC packaging), BWL Maskin og Lexit. I tillegg til Nofima deltar også Østfoldforskning som forskningspartner, og Matvett.

Å produsere mat som i neste omgang kastes er langt mer skadelig for miljøet enn det å bruke mer emballasje enn hva mange forbrukere kanskje mener er nødvendig. Emballasjen beskytter og bevarer maten.

Ulike matvarer trenger ulik emballasje. Dette prosjektet tar utgangspunkt i aktuelle matvarene for å finne de beste emballeringsløsningene. Grønnsaker, kjøttprodukter og fiskeprodukter er blant matvarene det skal jobbes med. Målet er at et par år frem i tid skal hver og en av oss kaste mindre mat, fordi de nyutviklede emballeringsteknologiene øker holdbarheten og forbedrer produktkvaliteten.

Prosjektet er delt inn i fire arbeidspakker.

1. Emballeringsteknologier for økt produktkvalitet og optimal holdbarhet

2. Forbrukertilpasset emballering

3. Miljø- og ressursdokumentasjon av nye løsninger

4. Kommunikasjon og formidling

Matemballasje from Nofima on Vimeo.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter