Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.

Sist oppdatert

Start

01. jan 2015

Slutt

31. des 2017

Finansiert av

Norges forskningsråd

Samarbeid

Prosjektet ledes av BAMA. Øvrige produsentdeltakere er Grilstad, Hallvard Lerøy, Lauvsnes Gartneri, Tommen Gram, Promens (kommende RPC packaging), BWL Maskin og Lexit. I tillegg til Nofima deltar også Østfoldforskning som forskningspartner, og Matvett.

Prosjektleder(e):

Marit Kvalvåg Pettersen

Å produsere mat som i neste omgang kastes er langt mer skadelig for miljøet enn det å bruke mer emballasje enn hva mange forbrukere kanskje mener er nødvendig. Emballasjen beskytter og bevarer maten. Ulike matvarer trenger ulik emballasje.

Dette prosjektet tar utgangspunkt i aktuelle matvarene for å finne de beste emballeringsløsningene. Grønnsaker, kjøttprodukter og fiskeprodukter er blant matvarene det skal jobbes med.

Målet er at et par år frem i tid skal hver og en av oss kaste mindre mat, fordi de nyutviklede emballeringsteknologiene øker holdbarheten og forbedrer produktkvaliteten.

Prosjektet er delt inn i fire arbeidspakker.

1. Emballeringsteknologier for økt produktkvalitet og optimal holdbarhet

2. Forbrukertilpasset emballering

3. Miljø- og ressursdokumentasjon av nye løsninger

4. Kommunikasjon og formidling

Matemballasje

Se film om matemballasjens funksjon, med salat som eksempel.

Publikasjoner