Riktig emballering for redusert matsvinn

Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
Å produsere mat som i neste omgang kastes er langt mer skadelig for miljøet enn det å bruke mer emballasje enn hva mange forbrukere kanskje mener er nødvendig. Emballasjen beskytter og bevarer maten. Ulike matvarer trenger ulik emballasje.
Dette prosjektet tar utgangspunkt i aktuelle matvarene for å finne de beste emballeringsløsningene. Grønnsaker, kjøttprodukter og fiskeprodukter er blant matvarene det skal jobbes med.
Målet er at et par år frem i tid skal hver og en av oss kaste mindre mat, fordi de nyutviklede emballeringsteknologiene øker holdbarheten og forbedrer produktkvaliteten.
Prosjektet er delt inn i fire arbeidspakker.
1. Emballeringsteknologier for økt produktkvalitet og optimal holdbarhet
2. Forbrukertilpasset emballering
3. Miljø- og ressursdokumentasjon av nye løsninger
4. Kommunikasjon og formidling
Matemballasje
Se film om matemballasjens funksjon, med salat som eksempel.