Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Fem fylker står for 90 prosent av verdiskapingen i sjømatnæringen 

Størst av alle er Nordland som har over 20 milliarder i verdiskaping og ringvirkninger. De andre fylkene er Vestland, Troms og Finnmark, Møre og Romsdal og Trøndelag.  

Kylling som spiser larver smaker akkurat som andre kyllinger

La kyllingene spise insektlarver, og kjøttet blir akkurat som kjøttet fra andre kyllinger. Insekter i fôret gir kjøtt med samme smak og næringsinnhold, men foreløpig er det altfor dyrt.

Varmere hav gir ekstra helserisiko for oppdrettstorsk

Nofima kobler klimaprognoser med fiskehelse. Det gir praktisk kunnskap som oppdrettere og forvaltning kan ha nytte av for langsiktig god drift.

Avlstorsk har færre gytinger enn før

Før kunne avlstorsken gyte tre ganger før den ble slaktemoden. Etter at den ble selektert for vekst, gyter den én gang.

Forskningsdata kan formidles som musikk

Runar og Themis gjør datasett fra matforskning om til elektronisk «musikk». Slik håper de to Nofima-forskerne å vekke interessen for vitenskap blant ungdom.

Villfisknæringen svært viktig i 20 kommuner

En ny rapport fra Nofima viser betydningen fiskeindustrien har for sysselsetting og verdiskaping langs kysten. I 20 av landets kommuner står villfiskbasert fiskeindustri for mer enn 10 prosent av de sysselsatte i privat sektor.

Limvann fra insektmel kan brukes i fiskefôr

Insekter er naturlig i kosten til villaksen i elva. Det er også på vei inn i kosten til oppdrettslaksen. Når forskere i Nofima skulle teste insektarten svart soldatflue i fôr, var det derfor naturlig å måle effektene på lakseparr, som er ung laks i ferskvann.

Åpning for norsk oppdrettstorsk

Britiske kokker setter gjerne norsk oppdrettstorsk på menyen. Deres italienske kolleger er noe mer forbeholdne.

Frukt og grønnsaker trenger ulik oppbevaring

Riktig oppbevaring og emballering øker holdbarheten til frukt, bær og grønnsaker. Nofima-forskere har undersøkt ulike grønnsaker for å se hvordan de klarer seg under ulike forhold.

Helse og miljø frister flere til å spise tare

Hvordan er det mulig å få flere til å spise tare? Helse og miljø er de to beste argumentene.

Forrige 1 … 6 7 8 9 10 11 12 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie