Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Utviklet nitrogenmåler for akvakultur

Nofima har vært med på å utvikle en helautomatisk sensor som måler nitrogenforbindelser i resirkulert vann.

Sauer er ålreite – også på smak

Du kan like godt lage får-i-kål av sauekjøtt som av lam. De aller fleste vil uansett ikke kjenne forskjell i smaken.

Laks fra nord populær i Sør-Afrika

I Sør-Afrika har norsk laks en markedsandel på 90 prosent. Og sørafrikanerne fremhever laksens norske opprinnelse, viser en markedsstudie fra Nofima.

Bedre bakteriekontroll = økt laksekvalitet

Forbruket av fisk og fiskeprodukter har økt de siste årene - og det finnes stadig flere produkter og varianter i butikkene.

Listeria er vanskelig å bli kvitt

Ikke bare forårsaker Listeria monocytogenes alvorlig sykdom, men det faktum at den er veldig vanlig i utemiljø og lett etablerer seg i produksjonsmiljø, gjør den til en reell trussel for produsenter av spiseklar mat.

Torskeyngel med rekordoverlevelse

Aldri har overlevelsen vært så høy på torskeyngelen til Nofima i Tromsø. Systematiske forbedringer på alle hold i røktinga har gjort utslaget.

Økologisk mat for storhusholdninger

Stortinget har fastsatt et mål på 15 % økologisk produksjon og forbruk i 2020. Skal Norge nå Stortingets mål, må storhusholdning, offentlige og private, opp på minst dette nivået. For å få dette til må både prisen og tilgangen på økologiske varer forbedres.

Fôr og lakselus gir økte kostnader for oppdrettere

Kostnadene i lakseoppdrett har økt markert de siste årene. Fra 2012 til 2014 økte produksjonskostnadene med 5 kr per kilo. Et kilo slaktet laks kostet i 2014 cirka 28,50 kroner å produsere.

Kornets sunne næringsstoffer

Hos matforskningsinstituttet Nofima pågår flere forskningsprosjekter der målet er å utnytte de sunne komponentene i kornet på best mulig måte.

Bedre regelverk kan gi laksevekst

Både skiftende regjeringer og oppdretterne vil at havbruksnæringen skal vokse. Men forvaltning og lovverk må forbedres om vekst i næringen skal være mulig, viser en ny forskningsrapport.

Forrige 1 … 41 42 43 44 45 46 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie