Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Er økologisk det samme som naturlig?

En forbrukerundersøkelse i Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Italia viser at folk flest ikke aner hva som menes med «økologisk fisk».

Silda er sunnere enn vi trodde

At sild er rik på sunt marint omega-3-fett, vet vi godt. Nå har Nofima-forskere funnet og dokumentert at en annen fettkomponent i sild er helsefremmende. Bra for folk, for oppdrettsfisk og ikke minst for fiskeoljeleverandører.

Samarbeid styrket PD-funn

Nofima har i samarbeid med avlsselskapet SalmoBreed funnet genetiske markører for laksesykdommen PD. Disse resultatene er sterke.

Bør slaktes innen åtte uker

Levendelagret torsk som ikke fôres, bør slaktes innen åtte uker. Det viser foreløpige resultater fra Nofimas CATCH-prosjekt.

«Stort skritt i moderne avl»

Avlsmiljøene på Ås og næringsaktører har tatt laksens referansegenom i bruk for å lage nye og mer effektive seleksjonsverktøy.

Minst to års holdbarhet på klippfisk

Omfattende lagringsforsøk viser at klippfisk holder seg i minimum to år hvis den lagres optimalt.

Tjener mer på samme type fisk

Mens Islands hvitfiskfiletindustri anses som sterk og lønnsom, beskrives den norske med ord som krise, røde tall, konkurser og nedleggelser.

Handlet for 8,5 milliarder på Vestlandet

Oppdretterne i Rogaland og Hordaland kjøpte inn varer og tjenester for cirka 9,45 milliarder kroner i 2013. 90 prosent av dette ble brukt på Vestlandet, ifølge en ringvirkningsanalyse fra matforskningsinstituttet Nofima. Den regionale effekten er dermed stor.

Fant laksens pubertetsgen

Ett enkelt gen spiller en helt sentral rolle for om en laks går opp i elva for å gyte som smålaks eller storlaks. Nå har forskere funnet genet og avslørt dets hemmelighet.

Samarbeid gir økt kvalitet i fiskeriene

CRISP har som mål å skape morgendagens fiskerier gjennom et tverrfaglig samarbeid. Halvveis inn i prosjektperioden gjør Nofima opp status for sin del i prosjektet.

Forrige 1 … 40 41 42 43 44 45 46 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie