Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nyttige veiledere om Listeria i kjøttproduksjon

I prosjektet «Kontroll av Listeria monocytogenes ved produksjon av animalske produkter» har Nofima utarbeidet to nye veiledere for henholdsvis overvåking og forebygging/problemløsning av Listeria monocytogenes (Listeria) i kjøttproduksjon.

Bedre laksefilet med CO2

Vi spiser stadig mer fisk. Og ferske- og filetprodukter øker mest. Det gir både utfordringer og muligheter rundt holdbarhet og emballering. Bruk av den bakteriehemmende gassen CO2 ser i dag ut til å være den beste løsningen for både holdbarhet, lukt og smak i laksefilet.

Lær å smake selv

Små og store matprodusenter kan nå ta i bruk nye, raske metoder som hjelper dem å finne ut hvilke produkter som bør komme i salg.

Eggeskallhinnen fra restråstoff til sårhelingsprodukt

Råvarer må utnyttes bedre for et mer bærekraftig samfunn. Å utvikle et kommersielt og rimelig sårhelingsprodukt basert på eggeskallmembran er et strålende eksempel på nyskaping i bioøkonomiens ånd.

Fersk torsk bør pakkes med høyoksygen

Hvis nitrogen erstattes med høyoksygen i pakningen, holder den ferske torsken seg fin lengre.

Kvalitet viktigere enn at maten er norsk

Norske forbrukerne er mer opptatt av matens kvalitet enn dens norske opprinnelse, viser omfattende forbrukerstudier. Med den nye innsikten er matprodusenter nå i gang med å tilpasse produktene sine.

Slik kan de se inn i fisken

Med sitt hyperspektrale kamera kan forskerne på Nofima fortelle hva som befinner seg under torskeskinnet – uten å måtte røre en kniv.

Rekordhøy levendelagring i 2015

Aldri før har så mange tonn torsk vært levendelagret her til lands. Kvotebonusen som ble innført i 2013 virker definitivt etter hensikten, rapporterer forsker Øystein Hermansen ved Nofima.

Oppdrettslaks ømfintleg for CO2

Laks reagerer på lågare CO2-konsentrasjonar i vatn enn tidlegare antatt.

Riktig fôr halverte dødeligheten

Forskning under naturlig utbrudd av laksesykdommene PD og HSMB i oppdrettsanlegg, viser at dødeligheten kan halveres ved optimal bruk av fôr.

Forrige 1 … 39 40 41 42 43 44 45 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie