Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Gode testresultater for ny mottakslinje

Nofima har testet nye forsøksanlegg for mottak av fisk og funnet at de gir bedre kvalitet på fisken og er mer lønnsomme for bedriften. Men anleggene vil ikke være lovlige i henhold til fiskerimyndighetenes landingsforskrift.

Regelrett – eller rett regel?

Forvaltningen av havbruksnæringen er komplisert, og den hindrer en god overordnet styring av næringen. En ny rapport, som baserer seg på dybdeintervjuer med en rekke representanter fra forvaltning og næring, anbefaler en forenkling av strukturen.

Nesten dobbelt så dyrt å produsere oppdrettslaks

Siden 2005 har produksjonskostnadene i den norske oppdrettsnæringen økt med nesten 90 prosent, viser en ny rapport fra Nofima og Kontali analyse.

Ny standard for miljøregnskap for fisk

En ny europeisk standard lar mindre sjømatbedrifter selv dokumentere hvor bærekraftig fisken deres er. Ved hjelp av standarden kan bedriftene dokumentere miljø, velferd og økonomisk bærekraft samt nøyaktig hvor mye CO2 som slippes ut per kilo fanget fisk.

Forlenger holdbarheten med to til fire dager

En genial liten pad som forsiktig slipper ut ekstra CO2, kan forlenge holdbarheten på en pakke fersk torsk med mer enn en halv uke. Totalt fire dager ekstra!

Viktig med riktig farge på makrell

Fargen på fileten kan bety vinn eller forsvinn for norske produsenter når de skal entre det japanske markedet med egenproduserte makrellfileter.

Havforsuring truer torsken

Økende havforsuring kan doble dødeligheten av nyklekkede torskelarver. Nå roper tyske forskere, i samarbeid med Nofima, varsku.

Fleksitarianernes fremtidige favoritter

En helt ny produktkategori er på vei til våre ganer. Kjøttprodukter med opptil 50 prosent grønnsaker gir fleksitarianerne, altså de som spiser et mer plantebasert kosthold, flere enkle menyvalg.

Kvaliteten til sei som beiter nær oppdrettsanlegg er dokumentert

Det er ikke bare oppdrettslaks som spiser laksefôr. Sei og andre villfisk som jakter i havet etter mat, kan bli fristet til et lettvint måltid utenfor laksemerda. Der driver noe av fôret som gis oppdrettsfisken, ut gjennom notveggen med strømmen og blir enkel fangst for sultne villfisk.

Tyrkia – et sjømatmarked i vekst

Norsk laks blir stadig mer populært i Tyrkia. Importørene der ber om at Norge må tenke langsiktig gjennom å bygge gode relasjoner med tyrkiske aktører i sjømatmarkedet, og generelt bli flinkere til å markedsføre sine produkter for tyrkiske forbrukere.

Forrige 1 … 37 38 39 40 41 42 43 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie