Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Saltvannstilpasning gjør skinnet til postsmolten sterkere

Skinnet til postsmolt som har blitt tilvendt saltvann, er sterkere enn skinnet til postsmolt som har gått i ferskvann før utsett i sjø, viser ny forskning. Saltvannstilpasning gjør laksen mer motstandsdyktig mot sårbakterien Tenacibaculum.

Tjente 3,5 milliarder på svakere krone

Den kraftige kronesvekkelsen som kom i mars 2020, etter at omfattende smitteverntiltak mot korona ble innført verden over, gav god drahjelp til norske sjømateksportører.

Fettsyrer i laksens kost endrer forbrenningen i cellene

Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp. Studiet viser at fettcellene i kroppen frigir fett på ulik måte utfra hvilket fett de har på lager.

Matt tekstur viser at kyllingen er ordentlig stekt

Det finnes flere tommelfingerregler for når kyllingen er klar, men ikke alle er til å stole på. Det viktigste er at alle overflatene blir stekt.

Seitrålkonsesjonen kan snart være historie

Kun fire trålkonsesjoner er igjen i den norske seitrålerflåten. Nå vil myndighetene slå sammen gruppene sei- og torsketrål for å forenkle kvotesystemet.

Holdninger, mat- og handlevaner i koronatid

Hva gjør det med oss at vi tilbringer mer tid hjemme, og nesten bare med personer i samme husstand? Nofima-forskere i forskningsgruppa for forbrukeradferd og innovasjon har undersøkt hvordan nedstengning og restriksjoner påvirker våre matvaner, handlevaner og holdninger.

Sjømatnæringen tjente 4,7 milliarder på svakere krone

Eksportverdien for sjømat var på 107 milliarder kroner i 2019, opp 8,2 milliarder fra året før. Av denne økningen bidro en svakere krone med 4,7 milliarder kroner, viser en ny analyse fra matforskningsinstituttet Nofima.

Lanserte ny håndbok om velferdsindikatorer for regnbueørret

En ny håndbok om velferdsindikatorer for regnbueørret viser hvordan man kan sjekke om regnbueørret i oppdrett har det bra. For to år siden ble en tilsvarende bok om oppdrettslaks utgitt.

Fire scenarier for fremtidens mat

Nofima-forskere har laget fire scenarier for maten i Norge i 2040. Scenariene skal hjelpe matprodusenter med å være best mulig forberedt på ulike utfordringer.

Slik unngår du grønne poteter

Poteter blir grønne hvis de utsettes for lys over lengre tid. Det skyldes økt mengde klorofyll i skallet. Temperatur og potetsort har mye å si for hvor mye lys potetene tåler.

Forrige 1 … 22 23 24 25 26 27 28 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie